Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Bakanlığında yaşanan Volkan Koç, skandalı Meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanmasına rağmen görevine başlamayan ve 3 aydır Genel Müdür statüsünde maaş alan Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

TARIM BAKANI VAHİT KİRİŞÇİ TARAFINDAN CEVAPLANDIRILMAK ÜZERE SORU ÖNERGESİ VERİLDİ 

Gaytancıoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesinde; Strateji Geliştirme Başkanlığına atamanın yapılmasına rağmen bir başka ismin görevlendirmesi ile yönetilip yönetilmediğini sordu.

BASINDA YER ALAN HABERLER DOĞRU MU?

Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na 2021 yılı Aralık ayında yapılan atamayla ilgili haberler basında yer almıştır. Söz konusu haberde Genel Müdürlük statüsünde olan Strateji Geliştirme Başkanlığına atanan Volkan Koç’un 3 ay geçmesine rağmen atamadan kaynaklanan bütün özlük haklarından yararlandığı ancak görevine hiç başlamadığı ve yerine Özgür Akif Tel’in görevlendirme ile bu görevini yürüttüğü belirtilmektedir” ifadelerine yer veren Gaytancıoğlu, Bakan Vahit Kirişçi’den konuyla ilgili olarak şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

Söz konusu atama ve görevlendirme haberleri doğru mudur?

Bu atama ve görevlendirmeler Nisan 2022 tarihi itibariyle devam etmekte midir?

Söz konusu Başkanlığa atandığı iddia edilen Volkan Koç’a başka kurum veya kuruluşlardan maaş, ödenek veya huzur hakkı vb adlar altında ödeme yapılmakta mıdır?

6 AYDA GÖREVDE KALABİLİRSE BÜTÜN ÖZLÜK HAKLARI KAZANACAK!

Diğer yandan kendisiyle ilgili yayınlanan haberlerin üzerine apar topar İzmir’den dönerek görevine başlayan Volkan Koç’un bu seferde 1 ay izin aldığı ortaya çıktı. Bu şekilde 6 ay görevde kalmayı amaçlayan Koç, 6 ayın sonunda Genel Müdürlük özlük haklarını ömür boyu kazanmış olacak.