ÖZEL HABER / Bilgi İşlem Daire Başkanı Recep Gülnar, sessiz sedasız görevden alınırken, yerine yine aynı Daire Başkanlığında Donanım Daire Başkanı Tansu Erol getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığında sistemin hacklenmesiyle birlikte sıkıntılı günler yaşanırken, Bilgi İşlem Daire Başkanının sessiz sedasız değiştirilmesi dikkat çekti.

Diğer yandan Bakanlıkta sistem yazılımının değiştirilmesi için bir arayışa girildiğine yönelik iddialar gündeme gelirken, bu konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile birlikte İstanbul’da bir yazılım firması ile görüştüğüne yönelik iddialar, Bakanlık kulislerini de hareketlendirdi. Bakanlıkta sistem yazılımlarının tamamının da yoksa belli bir parçasının mı değiştirileceği bilinmezken, görüşülen yazılım firmasının İstanbul siyasetinde Ak Parti’nin önemli aktörlerinden olan isme yakın kişiler olduğu ifade ediliyor. 

Bakanlık kulisleri bu iddialarla çalkalandığı bir dönemde Bilgi İşlem Daire Başkanlığında yapılan değişiklik anlamlı bulunurken, sistem yazılımı için çok uçuk rakamların konuşulması da ayrı bir tartışmayı beraberinde getiriyor.