Tarımdan Haber’in gündeme getirdiği Ağrı’da karaborsaya düşen kulak küpesi skandalı siyasetin de gündemini oluştururken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son günlerde sık sık danışmanları üzerinden gündeme gelmeye başladı. 

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına tam kanunsuz atandığı ortaya çıktıktan sonra görevden alınan ancak daha sonra Pakdemirli’nin danışmanı olarak Bakanlıkta aktif olmaya devam eden Ecmel Ercan başta olmak üzere Rıfat Tan Benadam ve Selen Kocabaş’ın farklı iddialarla gündeme gelmesi dikkat çekiyor.

Sözcü Gazetesinden Saygı Öztürk, önceki günkü yazısında İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un Bakan Pakdemirli’nin danışmanlarıyla ilgili iddialarını köşesine taşıdı. Yokuş’un Bakan Pakdemirli’den danışmanlarıyla ilgili cevabını beklediği sorular dikkat çekti. 

Bakan Pakdemirli’nin danışmanlarıyla ilgili cevabı beklenen işte o dikkat çeken sorular:

ALİ GÜN BENADAM İLE RIFAT TAN BENADAM'IN AKRABALIK BAĞI VAR MIDIR?

2018 yılında Yüksek Komiserler Kurulu YKK üyesi olan Ali Gün Benadam ile danışmanınız olan Rıfat Tan Benadam’ın akrabalık bağı var mıdır? Ali Gün Benadam’ın bakanlık içerisinde resmi bir statüsü var mıdır? Yok ise bakanlık ile olan ilişkisi nedir? 

BAKANLIK BÜTÇESİNDEN KAÇ TL HARCANDI?

Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık kampanyasına Bakanlık bütçesinden kaç TL harcandı? Bunun için hangi firma ile çalışıldı, ihale hangi usulle verildi? 

SELEN KOCABAŞ’IN BAKANLIĞIN ÇALIŞTIĞI HERHANGİ BİR PR ŞİRKETİ İLE İLİŞKİSİ VAR MI?

Kamuoyunda geniş kitleleri hedefleyen proje, tanıtım gibi programlara bakana danışmanlık yapan ‘Selen Kocabaş koordinasyonunda etkinliğin sahibi ilgili birimle istişareli olarak yürütülmesi makam tarafından talimatlandırıldı’  mesajınız ne anlama gelmektedir? Bu kişinin bakanlığınızla, bakanlığın çalıştığı herhangi bir PR şirketi ile ilişkisi var mı? 

SELEN KOCABAŞ HANGİ SIFATLA BÜROKRATLARIN YETERLİLİKLERİNİ SORGULADI?

Selen Kocabaş, genel müdürlerle mülakat yapmış mıdır? Yaptıysa hangi sıfat ile devlete yıllarını vermiş bürokratların yeterliliklerini sorgulayabiliyor? 

EĞİTİM VE YAYIN DAİRESİ HANGİ GEREKÇE İLE TANITIM MEDYA İŞLERİNİ SATIN ALMA YÖNTEMİYLE TEDARİK EDİYOR? 

Bakanlığınız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı hangi gerekçe ile tanıtım medya işlerini satın alma yoluyla tedarik ediyor? 

BRUSELLADAN DOLAYI KESİME GÖNDERİLEN HAYVAN SAYISI KAÇ?

Proje kapsamında yetiştirilen hayvanlardan bakanlığınız döneminde toplam kaç adedi ‘Brusella’dan dolayı kesime gönderildi, etleri ne şekilde değerlendirildi? 

KULAK KÜPELERİ HANGİ SEBEPLE KARABORSAYA DÜŞTÜ? 

Hayvanların kullandıkları kulak küpeleri hangi sebeple karaborsaya düştü?