Devlet Denetleme Kurulu’nun ortaya çıkan sahte imzalı 60 milyon liralık ÜDTS yolsuzluğunda nasıl bir tavır izleyeceği merak edilirken, Bakanlıkta eski ve yeni bazı üst düzey yöneticilerin ise inceleme başlatılmasından büyük bir endişe duyduğu kaydediliyor.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığında ortaya çıkan şok ifade tutanağı, 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğunu belgelerken, şimdi gözler Tarım ve Orman Bakanlığında incelemelerde bulunan Devlet Denetleme Kurulu’na çevrilmiş durumda.

Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi (ÜDTS)’de 60 milyon lira yolsuzlukla ilgili olarak Milli Gazete’nin ulaştığı şok ifade tutanağı kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Tarım ve Orman Bakanlığı ise derin bir sessizliğe büründü. Bakanlık ortaya çıkan skandal ifade tutanağı ile ilgili olarak kamuoyuna hiçbir açıklama yapılamazken, ortaya çıkan yolsuzlukla ilgili olarak nasıl bir işlem yapılacağı merak ediliyor.

BAKANLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜĞÜ YOLSUZLUKLA İLGİLİ GÖZLER DEVLET DENETLEME KURULU’NA ÇEVRİLDİ!

60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğu, Mehdi Eker’in Bakanlığı döneminde yaşanırken, daha sonra göreve gelen sırasıyla Faruk Çelik, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Bekir Pakdemirli, ortaya çıkan yolsuzlukla ilgili hiçbir işlem yapmayarak üzerini kapatmışlardı. Kamu vicdanını derinden yaralayan ÜDTS’de yaşanan 60 milyon lira yolsuzlukla ilgili Devlet Denetleme Kurulu göreve davet edilirken, Devlet Denetleme Kurulu’nun yapacağı inceleme sonucunda kamu zararının dönemin Bakanlık yöneticilerinden son kuruşuna kadar tahsil edileceği kaydediliyor.

HAYVAN İTHALATINDA GÜNDEME GELEN RÜŞVET İDDİALARI İLE İLGİLİ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Uzun bir süredir Bakanlıkta incelemelerde bulunan Devlet Denetleme Kurulu’nun hayvan ithalatında gündeme gelen rüşvet iddiaları ile ilgili incelemesini tamamladığı ve Bekir Pakdemirli’nin Bakanlığı döneminde Bakan Yardımcısı ve Genel Müdürle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu kaydediliyor.

Devlet Denetleme Kurulu’nun, Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılan ve şok ifade tutanağı ile belgelenen sahte imzalı 60 milyon liralık ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili de kapsamlı bir inceleme başlatması beklenirken, Bakanlıkta eski ve yeni bazı üst düzey yöneticilerin ise böyle bir inceleme başlatılmasından derin endişe duyduğu kaydediliyor.