TARIMDAN HABER ÖZEL / İşadamı Mehmet Koç’un Başkanlığını yaptığı Girişimci İşadamları Vakfı icra kurulu üyesi ve Tanıtım ve Medya Konseyi Başkanı Kadir Gurbetçi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atandı. Gurbetçi, geçtiğimiz ay bu göreve atanırken, Bakan Yumaklı’nın da geçmişte aynı vakıfta icra kurulu üyeliği ve Tanıtım ve Medya Konseyi Başkanlığı yapması bu atamayı anlamlı kıldı.

destek hizmetleri

Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı! Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı!

İşadamı Mehmet Koç’un Başkanlığını yaptığı Girişimci İşadamları Vakfı icra kurulu üyesi ve Tanıtım ve Medya Konseyi Başkanı Kadir Gurbetçi, Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atandı.

BAKAN YUMAKLI DA GEÇMİŞTE GİRİŞİMCİ İŞADAMLARI VAKFINDA AYNI GÖREVDE BULUNMUŞTU!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da 2016 yılında Gübretaş Genel Müdürlüğüne atandığında aynı zamanda Girişimci İşadamları Vakfı’nın icra kurulu üyesi ve Tanıtım ve Medya Konseyi Başkanlığı görevini yapıyordu. O dönem işadamı Mehmet Koç’un NEGMAR’dan dolayı Gübretaş ile ortaklığı bulunurken, Girişimci İşadamları Vakfında Mehmet Koç ile birlikte görev yapan Yumaklı’nın Gübretaş’a atanması tartışmaları da beraberinde getirmişti.

MEHMET KOÇ'UN TARIM BAKANLIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ ARTIRAN ATAMA!

Yıllar sonra Girişimci İşadamları Vakfı’ndan benzer bir atamanın bu sefer Tarım ve Orman Bakanlığına yapılması dikkat çekti. Bakan Yumaklı, geçmişte görev yaptığı Girişimci İşadamları Vakfı’nda kendisi gibi aynı görevi yapan Kadir Gurbetçi’yi Bakanlığın beyni olarak bilinen ve döner sermaye başta olmak üzere Bakanlığın yaptığı satın alma ve büyük ihalelerin sonuçlandırıldığı birim olan Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ataması Girişimci İşadamları Vakfı'nın Bakanlık üzerindeki etkisini ortaya koydu.

-----------------------------------------------------------

Çiftçinin kuruluşu GÜBRETAŞ’a ‘Koç' gibi atama! Haberi için tıklayın... 

----------------------------------------------------------

kadir gurbetçi

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atanan KADİR GURBETCİ KİMDİR?

Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, yüksek lisans çalışmasını İstanbul Ticaret Üniversitesi "Uluslararası Ticaret" (transkript) dalında, ikinci yüksek lisans eğitimini, Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü "Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi" dalında tamamladı.

Halen Beykent Üniversitesi'nde Doktora öğrenimine devam etmektedir. Uzun yıllar siyasi, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde aktif görev aldı. 2005-2007 İski Denetçiliği, 2005-2011 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK A.Ş'de kurucu Genel Müdür olarak görev yaptı.

Halen çeşitli vakıf ve STK'larda aktif olarak görev yapmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında özellikle Akıllı Şehirler, Bilişim, Kent içi Ulaşım ve Otopark-İşletmecilik, Elektrikli Araçlar, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Ulaşım, Liderlik, Marinacılık vb. konularda, konferanslar verdi ve tebliğler sundu.

Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri kitabı (2014), Şehir- Çevre ve Ulaşım konularını ihtiva eden “Sosyal Hayat” kitabı, İlke yayıncılık tarafından (2017) yayınlandı. Gurbetci, Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olup, evli ve dört çocuk babasıdır.