Türkiye’den Özbekistan’a ilk kez bir tarım müşaviri ataması yapıldı. Tarım Bakanlığının yurt dışı tarım müşavirliklerinden Özbekistan’a bugüne kadar bir atama yapılmamıştı. Özbekistan’a atanan ilk tarım müşaviri ise Tarım Reformu eski Genel Müdürü Burhan Demirok oldu.

Tarım Reformu eski Genel Müdürü Burhan Demirok, Özbekistan’a tarım müşaviri olarak ataması yapıldı. Demirok’un tarım müşaviri olarak atanmasıyla ilgili tebligatlar ilgili birim müdürlüklerine iletildi. 

Bakanlıkta tecrübeli bir ismin Özbekistan'a tarım müşaviri olarak atanması iki ülke arasındaki ilişkilerin üst seviyeye çıkarılmasında önemli görünüyor. 

ÖZBEKİSTAN'A TARIM MÜŞAVİRİ OLARAK ATANAN BURHAN DEMİROK KİMDİR?

Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

Burhan DEMİROK, 1967 yılında Ankara'da doğdu. 1983 yılında lise eğitimini Çubuk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden 1988 yılında mezun oldu.

İlk olarak, İçişleri Bakanlığı ve Orman Bakanlığın da memur olarak görevler de bulundu. Daha sonra sırasıyla,  Malatya, Yazıhan İlçe Tarım Müdürlüğünde Mühendis, Malatya Ziraat Meslek Lisesi'nde Mühendis Bölüm Şefi, Ankara Ev Ekonomisi ve Gıda Laborant Meslek Lisesi'nde Müdür Yardımcısı, Ankara Tarım İl Müdür Yardımcısı, Tarım Alet ve Makine Test Merkezi Müdürlüğünde Mühendis, Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Koordinasyon Daire Başkanı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Desteklemeler Daire Başkanı görevlerinde bulundu. 

2014 yılında Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı iken aynı zamanda 2016 yılında Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de yürüttü. 2018 yılında Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı olarak 2 yıl görev aldıktan sonra 2020 yılında Hayvancılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Eylül 2022 tarihinde Tarım Reformu Genel Müdürü olarak atandı. Aynı zamanda Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunan Demirok, 16 Eylül'de bu görevinden ayrılmıştı.  

Evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Tarımdan Haber ailesi olarak Özbekistan'a tarım müşaviri olarak atanan Burhan Demirok'a yeni görevinde başarılar dileriz.