TARIMDAN HABER ÖZEL / Vahit Kirişçi döneminde sudan sebeplerle Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanarak Birlik Başkanı Osman Türkman görevden alınırken, Bakan Yumaklı’nın Bakanlık müfettişlerinin birçok yolsuzluk tespit etmesine rağmen İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine yönelik kayyum kararını geri çekmesi, Bakanlık kararlarındaki çiftçe standartı gözler önüne serdi.

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ BİRLİKTEKİ YOLSUZLUKLARLA İLGİLİ KABARIK BİR DOSYA HAZIRLADI!

Gelen şikayetler üzerine Bakanlık Müfettişleri İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine yönelik yaptığı denetimlerde bir çok yolsuzluk tespit etti. Müfettişler, mevcut birlik başkanı Ahmet Kocaağa’nın oğlu olan AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocaağa’ya birlik imkânları ile yönetim kurulunun yetkilerini kullanarak imtiyaz sağladığını belirlerken, Kocaağa’nın birlikten bedelsiz olarak 15 baş buzağının verildiği, bunlara ilişkin hiçbir yönetim kararı, fatura ve ödeme belgelerinin bulunmadığı, 63 hayvan satın alımı yaptığını söylediği, ancak söz konusu şahsın işletmesinde 78 hayvan hareketi olduğu tespit edildi.

YÖNETİMDEN DÜŞÜRÜLEN ERMAN HARAN BU SEFER TİCARİ İŞLETMENİN BAŞINA ATANDI!

Diğer yandan Birlik Başkan Yardımcılığına seçilen Erman Haran’ın üyeliği sahte çıkarken, yönetim kurulu üyeliği düşürüldü ancak Haran bu sefer Ahmet Kocaağa tarafından İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Ticaret İktisadi İşletmeye genel müdür yapıldı.

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ SÜT VERMEDİĞİ HALDE ERMAN HARAN'A 512 BİN LİRA SÜT AVANSI ÖDENDİĞİNİ TESPİT ETTİ!

Bakanlık müfettişleri, Erman Haran’a birlikten 2022 yılında süt vermediği halde 22 adet ve toplamda 512 bin liralık süt avansı adı altında ödeme yapıldığını da tespit etti.   

BAKAN YUMAKLI YOLSUZLUK VE USULSÜZ SEÇİMLERDEN DOLAYI KAYYUM ATANMASINA KARAR VERMİŞTİ!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, birlik yönetim kurulundaki usulsüz seçim ve ortaya çıkan yolsuzluklar üzerine İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanmasına karar vermişti. Gözler, birliğe atanacak kayyum heyetine çevrilmişken, Bakan Yumaklı’nın kayyum kararını geri çektiği ortaya çıktı.

BAKAN YUMAKLI'NIN BELGELİ YOLSUZLUKLARA RAĞMEN KAYYUM KARARINI SESSİZ SEDASIZ GERİ ÇEKTİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

Bakan Yumaklı’nın belgeli yolsuzluklara rağmen kayyum kararını geri çekmesi tam bir skandal olarak değerlendirilirken, birlik yönetim kurulu da bakanlık müfettişlerinin tespit ettiği yolsuzluklara rağmen aklanmış oldu. 

BAKANLIK SUDAN SEBEPLERLE GAZİANTEP KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNE KAYYUM ATAMIŞTI!

Diğer yandan geçtiğimiz yıl sudan sebeplerle Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanarak Birlik Başkanı Osman Türkman ve yönetim kurulu üyeleri görevden alınmıştı. Bakanlık Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanmasına gerekçe olarak birlik üyelerinin geçmiş dönem aidatlarının alınmaması, birliğin mahkemeye intikal etmiş olan süt işleme tesisinde 11 bin lira peynirin çalışanlar tarafından çalınması ve yine birliğin satış ofisinde bir çalışan tarafından kasadan çalınan 18 bin lira gerekçe gösterilmişti. 

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...

BAKANLIK ÇALIŞANLAR TARAFINDAN ÇALINAN 11 BİN LİRALIK PEYNİRİN PEŞİNE DÜŞERKEN, YÖNETİM KURULU ÜYESİNE HAKSIZ BİR ŞEKİLDE ÖDENEN 512 BİN LİRAYI İSE GÖRMEZLİKTEN GELDİ! 

11 bin liralık peynirin çalışanlar tarafından çalınmasını gerekçe göstererek Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanmasına karar veren Bakanlığın, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde birlik seçimlerindeki usulsüzlük ve birlik yönetim kurulu üyelerine yönelik tespit edilen yolsuzluklara rağmen Bakan Yumaklı’nın geri adım atarak, kayyum kararından vazgeçmesi, Bakanlık kararlarındaki çifte standartı gözler önüne serdi.