Mymemur'un haberine göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yer değiştirme yönetmeliği 30 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girdi. i özelde çalışan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeli için kesintisiz üç yıl çalışma şartı gelmiş oldu.

Geçtiğimiz yıl 16 Ağustos 2014 tarihinde Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelikte değişiklik yapılmış ve eşi özel sektörde çalışanlar için kesintisiz 3 yıl çalışma şartı getirilmişti. Bu hükmün yürütmesinin durdurulması ve iptali istemli açılan davada, Danıştay 16. Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma istemi reddedilmişti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeli, eşinin özel sektörde kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak kesintisiz 3 yıl çalıştığı yere nakil isteyebilecek. Eski yönetmeliğe göre 1 yıl olarak aranan çalışma şartı, 3 yıla çıkarılmış oldu.

Danıştay'a açılmış olan davada henüz esastan bir karar verilmediği için, 3 yıl kesintisiz çalışma şartı getiren hükmün halen iptal edilme ihtimali bulunuyor.