Çiftçilere ödenen destekleme primlerinden yapılan kesintileri Meclis gündemine taşıyan Erdin Bircan, hem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten, hem de Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan kesintiler hakkında bilgi istedi.

CHP'li Bircan'a yanıt veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Ziraat Bankasına, destekleme ödemelerinin çiftçiye dağıtılmasında hizmet bedeli olarak, çiftçiye yapılan ödeme tutarının %0,2'si oranında Devlet tarafından komisyon ödenmekte olup, üreticiden herhangi bir kesinti yapılmamaktadır" diye yanıt verdi.

Bakan Çelik'in “Ayrıca önergede bahsi geçen çiftçiye ödenen tarımsal destek üzerinden vergi ve diğer kesintilerin kaldırılması konusu Maliye Bakanlığı'nın görev ve çalışma alanında bulunmaktadır" yanıtına sert tepki gösteren Bircan, “Tarım Bakanının görevi çiftçimizin üretimini teşvik etmektir. Onların sorunlarına çözüm bulmaktır. Yapılan kesintileri Maliye Bakanın 'sorun yok' demesi. Topu taca atmak demektir. Çiftçimizin bakanlığı çiftçimiz için kesintilerin kaldırılması için hiçbir çabanın içerisinde değil. Bunu görmek çok üzücüdür. Mağdur olan yine benim çiftçim, üreticim oluyor" diye konuştu.

Bircan, konu hakkında Maliye Bakanlığına vermiş olduğu önergeyle ilgili ise hala yanıt gelmediğini söyledi.