Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Bakanlığı, haberimizin ardından sözleşmeli besicilikle ilgili CİMER’e bilgi verdi. Sözleşmeli besicilik projesi kapsamında bugüne kadar kaç üretici ile sözleşme yapıldığına dair bilgiler kamuoyuna açıklanmazken, konu bilgi edinme hakkı kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e taşınmıştı. Tarım Bakanlığı, talep edilen bilgileri süresi içinde CİMER’e vermezken, Milli Gazete’nin konuyu gündeme getirmesinin ardında Et ve Süt Kurumu talep edilen bilgileri CİMER’e verdi.  

SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK PROJESİ KAPSAMINDA 519 ADET HAYVANIN KESİMİ YAPILDI

Et ve Süt Kurumu’nun CİMER’e verdiği bilgiye göre, sözleşmeli besicilik projesi kapsamında bugüne kadar 164 üretici ile 16 bin 194 baş hayvan için sözleşme imzalandığını, 519 adet hayvanın kesiminin tamamlandığını, kesim zamanı gelen 1100 adet hayvanın ise kesim programına alındığını belirtti.

Vahit Kirişçi’nin Bakanlığı döneminde hayvancılıkta yerli üretimi teşvik etmek için başlatılan sözleşmeli besicilik projesi ile ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmazken, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e yapılan başvuru kapsamında bilgi verildi.

Et ve Süt Kurumu, CİMER’e verdiği bilgide şunlar kaydedildi:

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup müracaatınızda yer alan hususlar tarafımızca kayıt altına alınmıştır. 

Sözleşmeli Besicilik Projesi, uzun bir periyotta besicilik yapan üreticilere, kesim sürecinde oluşacak fiyatla ilgili güven vermek sureti ile kesimi yapılan hayvanların yerine yenilerinin bağlanmasını ve kırmızı et tedariğinde arz güvenliğini hedeflemektedir.

SMS İLE ÜRETİCİLERİ GÖNDERİLEN KARKAS KESİM MALİYETİ WEB SAYFASINDA NEDEN YAYINLANMIYOR?

Yem fiyatlarına zam geldi! Besi yemi 9 lira, süt yemi 5 lira arttı! Yem fiyatlarına zam geldi! Besi yemi 9 lira, süt yemi 5 lira arttı!

Maliyete dayalı fiyat politikası ile mutlak karlılığı esas alan Sözleşmeli Besicilik Projesi kapsamında oluşturulan maliyet komisyonu her ay toplanarak maliyet belirlemekte ve Kurumumuzun alım fiyatı sözleşmeli besicilere SMS ile bildirilmektedir. Piyasanın kendi dengesi içerisinde işlemesi ve üreticilerimizin lehine oluşan fiyat mekanizmasından dolayı ürününü serbest piyasada değerlendirmesi, Sözleşmeli Besicilik Modelinin temelini oluşturmaktadır.

164 ÜRETİCİ İLE SÖZLEŞME İMZALANDI!

Sözleşmeye dahil olan üreticilerimizin hayvanlarının kesim programları başlamış olup, bugün itibarıyla Sözleşmeli Besicilik Projesi kapsamında, Kurumumuzca 164 üretici ile 16.194 baş hayvan için sözleşme imzalanmış, 519 adet hayvanın kesimi tamamlanmış, kesim zamanı gelen 1100 adet hayvan ise kesim programına alınmıştır.

Et ve Süt Kurumu regülasyon görevi kapsamında üreticilerimizin ve tüketicilerimizin menfaatlerini korumaya devam edecektir.

Bilgilerinize sunarız”