Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, katıldığı bir yayında açıklamalarda bulundu. Soğanın fiyatının düşeceğini söyleyen Kirişci, "Şu an çiftçilerimiz gayet güzel paralar kazanıyor. Ekonomik olarak iyi durumdalar" dedi.

11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı! 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı!

Önceki gün Ak Parti Aday Tanıtımı ve Seçim Beyannamesi Toplantısı'nda katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci NTV yayınında açıklamalarda bulundu.

Son dönemin zam şampiyonu kuru soğan ve et fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin konuşan Kirişci, soğanın kışlık üretimi ile erkenci üretimi arasında bir geçiş döneminde olduğunu ifade etti.

Bakan Kirişci, "1 haftası var. Soğanın fiyatının ne kadar düştüğünü göreceğiz" dedi.

"ÇİFTÇİ GAYET GÜZEL PARA KAZANIYOR"

Bakan Kirişçi, çiftçinin ekonomik olarak iyi durumda olduğunu iddia etti.

AK Partinin seçim beyannamesinde somut vaatler olup olmadığı sorulması üzerine Kirişci şunları söyledi: “Şimdi bir şeyi düzeltelim. Şu anda çiftçilerimiz gayet güzel para kazanıyorlar. Ekonomik olarak gayet iyi durumdalar. Ben göreve geldiğimden bu güne 13 ay geçti. 37 ilde sektör paydaşlarıyla toplantı yaptım. Bir tane sizin ekranlarınızda konu edebileceğiniz bir çiftçinin tepkisini yansıtan bir olay yaşamadım. Bu dürüstçe söylüyorum” dedi.