Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre,  Tarım ve Orman Bakanlığının da haberin ardından mevzuata aykırı bir şekilde yapılan villalarla ilgili derin bir sessizliğe bürünmesi tarım arazilerinin rant için nasıl yağmalandığı ve sahipsiz olduğunun gözlerin önünde serdi.

İzmir Narlıdere’de sera yapılması amacıyla kapsam dışına çıkarılan tarım arazisinin üzerinde mevzuatlara aykırı bir şekilde villalar yükselirken, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün tarım arazisinin yağmalanmasını sadece seyretmekle yetinmesi kamuoyunda büyük tepki çekti.

VİLLA RANTINDAN KİMLER NASIL BİR PAY ALDI?

Milli Gazete'nin haberi üzerine İzmir Tarım İl Müdürlüğü, villaların tarım arazisinde göstermelik bir denetim yaptığını ortaya çıkarırken, denetimin ardından hiçbir işlem yapılmadan villa inşaatlarının devam ettiğini vurgulayarak villaların nasıl bir rant elde edildiğini vurguladı.

BEKÇİ KULÜBESİ RUHSATI İLE YAPILAN KAÇAK VİLLALAR!

1e7b11cc-3a79-442a-ae69-4a7628b5e538

İzmir'in Narlıdere ilçesi deniz nazırı, narenciye bahçelerinin içinde, mevzuatlara aykırı bir şekilde yapılan villa skandalı, Milli Gazete'nin haberinin ardından yeni bir boyut kazandı.

Bakanlık bürokrasisi ve kamuoyunda Milli Gazete'nin 19 Ağustos'ta yaptığı ' Tarım arazisine 'bekçi kulübesi' yapar gibi havuzlu villalar yapıldı ' başlıklı haberi ile ülke biliniyor olduğu villa skandalında İzmir Tarım İl Müdürlüğünün göstermelik bir denetim yaparak skandalın üstünü örtmeye çalışması, akıllara 'villa vurgunundan kimler nasıl bir rant elde ediyor?' bölgelerden çıkarıldı.

TARIM ARAZİSİNİN YAĞMALANMASINA 14 AYDIR BÖYLE GÖZ YUMULDU!

İzmir'in Narlıdere ilçesi Altıevler Mahallesinde bulunan 79 ada 1 ve 2 parsele kayıtlı tarım arazisi Haziran 2022'de, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu'nun 8'inci maddesi kapsamında İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sera yapmak için 3 dekarlık yapmak bölünerek projelendiriliyor. Arsa sahipleri Narlıdere Belediyesi'nden de sera alanında kullanılmak üzere bekçi kulübesi ruhsatı bulunmaktadır. Bu imkan elektrik, su bağlantısı alan arazi sahibi, sera için projelendirdiği tarım arazisinin üzerinde 10 ayrı villa inşaatına başlıyor.

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, söz konusu tarım arazisinin parsellenmesini 2022'de yaparken, proje kapsamında bölünen tarım arazilerinin mevzuatlara uygun bir şekilde sera yapılmadığını arızası gerekirken, 14 raporda hiçbir denetim yapmayarak villayı vurgulamasına dikkat etti.

d247c058-f3e4-4241-a262-86232c6a37f4

HABERİN ARDINDAN KAÇAK VİLLALARI YIKACAKLARI YERDE VİLLA VURGUNUNUN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞTILAR

5403 sayılı kanuna aykırı bir şekilde yapılan villa inşaatlarının İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından projeye aykırılıktan dolayı durdurularak, Narlıdere Belediyesi tarafından yıkılması gerekirken, İzmir Tarım İl Müdürlüğünün Milli Gazete'nin haberinin ardından göstermelik bir denetim yaparak, belediyeden alınan 'bekçi kulübesi ruhsatını' Gösteriyle, skandalın üstünü örtmeye çalıştığı belirtilerek bir işlemin yapılamayacağı ortaya çıktı.

BEKÇİ KULUBESİ RUHSATI İLE VİLLALAR NASIL YAPILDI?

İzmir Tarım İl Müdürlüğünün, Narlıdere Belediyesi'nden alınan kulübesi ruhsatı ile villa inşaatının nasıl yapıldığının sorgulanmasından, kendi projesine aykırı bir şekilde yapılan kaçak villalarla ilgili kanunen bir işlemin yapılamayacağını belirten öğenin içinden sıyrılarak tarım arazisi üzerinde villanın vurgunun üstünü örtmeye çalışması gerçek ortaya çıkıyor.

Buğday ve arpa alım fiyatı öncesi satış fiyatı açıklandı! TMO buğday fiyatında 450 lira artışa gitti! Buğday ve arpa alım fiyatı öncesi satış fiyatı açıklandı! TMO buğday fiyatında 450 lira artışa gitti!

KAÇAK VİLLALARDAN BİRİSİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANINA AİT!

Tarım arazisi mevzuatlara aykırı bir şekilde yapılan kaçak villalardan birinin eski bir belediye başkanın üzerine olması, villa skandalındaki rant paylaşımını ortaya koyarken, Milli Gazete'nin haberi ile kamuoyunun haberdar olduğu bu skandalla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığının da derin bir sessizliğe bürünmesi, tarım arazilerinin Gözlerin önünde nasıl yağmalandığı serileniyor.