Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile tarım il müdürlüklerinde kapsamlı bir değişikliğe gidildi. 12 tarım il müdürü görevden alındı. Görevden alınan tarım il müdürlerinin arasında İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen’in de bulunması dikkat çekti. Görevden alınan Özen başka bir ile de ataması yapılmadı. 

Mustafa Özen’in İzmir’de patlak veren tarım arazisi üzerine yapılan kaçak villa skandalının hemen ardından alınması dikkat çekti. 

1e7b11cc-3a79-442a-ae69-4a7628b5e538

Bilindiği üzere İzmir Narlıdere’de mevzuatlara aykırı bir şekilde tarım arazisinin üzerine villalar yapıldığı ortaya çıkmıştı. Sera yapılması amacıyla kapsam dışına çıkarılan tarım arazisinin üzerinde mevzuatlara aykırı bir şekilde villalar yükselirken, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün tarım arazisinin yağmalanmasını sadece seyretmekle yetinmesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

İzmir’de 15 ilçede destek icmalleri yayınlandı! İzmir’de 15 ilçede destek icmalleri yayınlandı!

YENİ ATANAN İL MÜDÜRÜNÜN TARIM ARAZİSİNİN ÜZERİNE YAPILAN VİLLALARLA İLGİLİ TAVRI MERAK EDİLİYOR! 

Görevden alınan Mustafa Özen’in yerine Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin atanırken, Şahin’in tarım arazisinin üzerine mevzuatlara aykırı bir şekilde yapılan kaçak villalarla ilgili nasıl bir işlem yapacağı merak ediliyor.