TARIMDAN HABER ÖZEL / 5 dekardan küçük arazilere bina yapılmasının kanunen yasak olduğuna dikkat çeken Korkutelili çiftçiler, ancak son yıllarda tarım arazileri üzerinde yazlıkçı ev tarzındaki yapılaşmaların giderek arttığına ve bu kaçak yapılaşmanın Korkuteli’nde tarımı tehdit etmeye başladığına işaret ettiler. 

KAÇAK YAZLIKÇI EVLERE ELEKTRİK VERİLEREK KAÇAK YAPILAŞMA TEŞVİK EDİLİYOR!

Kaçak yapılan yazlıkçı evlere sulama aboneliği kapsamında elektrik verilmesi ise yaşanan vahameti gözler önüne seriyor. Antalya Korkuteli’nin köylerinden olan Kılcadağ, Kızılaliler, Yeşilyayla, Yelten, Bozova, Taşkesiği’nde tarım arazilerinin üzerine yapılan kaçak yazlıkçı evlerin giderek yaygınlaştığına dikkat çeken bölge sakinleri, CK Akdeniz Elektrik tarafından bu kaçak yazlıkçı evlere sulama suyu aboneliği adı altında elektrik verilmesinin de bu tarım arazileri üzerindeki kaçak yapılaşmayı teşvik ettiğine vurgu yapılıyor.

Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu! Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu!

KORKUTELİ'NDEKİ ÇİFTÇİLER YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYOR!

Büyük ova sınırları içindeki su ihtiyacı olan çiftçilere verilmeyen aboneliğin bu kaçak yapılara verilmesinin büyük bir tezat oluşturduğuna dikkat çeken bölge sakinleri, yetkilileri göreve çağırıyor.

BÖLGEDEN GELEN FOTOĞRAFLAR DA TARIM ARAZİLERİ ÜZERİNDEKİ KAÇAK YAPILAŞMAYI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR!