TMO stoklarında bulunan mısırlar; kanatlı hayvan besici ve yetiştiricileri (yumurta ve beyaz et), 24 aydan büyük dişi büyükbaş hayvan yetiştiricileri ile yem fabrikalarına yönelik 5.000-5.250-5.500 TL/Ton (KDV, Maniplasyon Hariç) fiyatlarla peşin bedel mukabili satılacak. Başvurular elden kabul edilmeyecek, satış platformları üzerinden yapılacak.  

-Beyaz et tavukçuluğu yapanlar (beyaz et, damızlık beyaz et, kaz, hindi vs.) TMO Elektronik Satış Platformu üzerinden,

-Yumurta tavukçuluğu yapan (yumurta ve damızlık yumurta tavuğu yetiştirenler) kanatlı sektörü Yumurta Sektörü Elektronik Satış Platformu üzerinden,

-Yem fabrikaları ise Yem Fabrikaları Elektronik Satış Platformu üzerinden, başvurularını yapacaklardır.

-24 aydan büyük dişi büyükbaş (süt ineği) besici ve yetiştiricileri; üretici örgütleri (Birlik, Kooperatif, Oda) vasıtasıyla başvuru yapabileceği gibi Tarım ve Orman Bakanlığının İl Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla bireysel başvuru da yapabileceklerdir.

-Üretici örgütleri talep toplama, ürün bedeli yatırma, teslim ve dağıtım işinin tamamını üstlenebilecekleri gibi istedikleri takdirde sadece talep ve başvuru evraklarını toplama ve evrak teslimi işini üstlenebilecektir.

1-10 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA TALEP TOPLANACAK

Satış platformları üzerinden Kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapanlara (beyaz et ve yumurta) ile yem fabrikalarına satışı yapılacak mısırlar için; 01 Nisan – 10 Nisan 2023 tarihleri arasında talep toplanacak, talep toplanma süresi 10 Nisan 2023 (dahil) tarihinde sona erecek.

BESİCİ SADECE BİR ÜRETİCİ ÖRGÜTÜ ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPABİLECEK!

Bir besici yetiştirici sadece bir üretici örgütü üzerinden başvuru yapacaktır. Üretici örgütü üyeliği olmayan besici-yetiştiriciler de üretici örgütü üzerinden başvuru yapabilecektir.

Kuruluşumuzun mısır satışına başvuru yapacak tüm üretici örgütlerinin (ürün bedeli yatırma ve teslimat işlemine müdahil olacak/olmayacak) mısır satışından faydalanabilmesi için başvuru süresi içerisinde: Birlik/Oda/Kooperatif Taahhütnamelerini noter onaylı olarak Bakanlığımızın İl Müdürlüklerine ibraz etmesi gerekmektedir.

KİMLER NE KADAR MISIR BAŞVURUSUNDA BULUNABİLECEK?

Ziraat Odası Başkanından Ziraat Bankası'na zirai kredi tepkisi! Çiftçimiz aylarca bekletiliyor! Ziraat Odası Başkanından Ziraat Bankası'na zirai kredi tepkisi! Çiftçimiz aylarca bekletiliyor!

(01 Mart 2023 veya sonrası tarihli mevcut hayvan sayısını gösteren); broiler (etlik) tavuklar için hayvan başına günlük 60 gr , yumurtacı tavuklar için hayvan başına günlük 90 gr, damızlık (etlik ve yumurtalık) tavuklar için hayvan başına günlük 100 gr üzerinden 1 aylık tüketim miktarına kadar satış yapılabilecektir.

Hindi ve kazlar için bu rakam günde 300 gr, yarka, civciv vb. için 20 gr, hindi palazı ve ördekler için ise 175 gr üzerinden fiili tüketim miktarı esas alınacaktır. Hesaplamalarda kümes canlı kapasitesi kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

BESİCİYE HAYVAN BAŞI GÜNLÜK 2 KG'LIK SATIŞ YAPILACAK

Büyükbaş (24 aydan büyük dişi) besiciliği yapanlara hayvan başına günde 2 kg olarak 1 aylık tüketim miktarına kadar satış yapılabilecektir.