Çiftçinin beklediği buğday alım fiyatları belli oldu. Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılı buğday taban fiyatlarını açıkladı. Buna göre Anadolu ekmeklik kırmızı sert buğdayın alım fiyatın ton başına 1050 oldu. Buğday alım fiyatlarına geçen yıla göre yüzde 12 artış yapıldı.

Buğday taban fiyatlarını Erzincan'da düzenlenen bir programda açıklayan Yıldırım, ton başına 940 lira olan buğday alım fiyatını yüzde 12 artışla 1050 liraya yükselttiklerini söyledi.

ÇİFTÇİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Binali Yıldırım, "Buğday alım fiyatları geçen sene ton başına 940 liraydı, bu sene 1050 liraya çıkardık. Yeni hasılat dönemimiz milletimize, üreticimize, çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yıldırım, şunları kaydetti: "Bir müjdemiz var. Bunu da paylaşmak istiyorum. Buğday alım fiyatı. Hububat deniyor, arpa da var vesaire. Geçen sene ton başına 940 lira fiyat veriyorduk. Bunlar referans fiyatı. Çünkü tefeciler ölü parasına almak istiyor. Bir referans fiyatı olmayınca 700 liradan verirse alayım diyor. İşte burada Ofis devreye giriyor ve devreye girip getir bana ver diyor. Bu sene bu fiyatı tekrar gözden geçirdik ve bin 50 liraya çıkardık. Yüzde 12 artış yaptık, Allah bin bereket versin"


Buğday üreticisi dolar ve mazot karşısında kaybetti! Haber için tıklayın...


TARIMDANHABER