Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma Uygulama Çiftçiliği, yetiştirdikleri keçi ve ineklerin sütleriyle gıda ünitesinde 20'den fazla ürünü el değmeden hazırlayarak, sofralara taşıyor.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman, dondurmanın süt sevmeyen çocuklar için bir çıkış noktası olduğunu belirterek, "Dondurma yazın da kışın da çok severek tüketilen bir gıda ürünü. İçerisinde A vitamini, E vitamini, D vitamini tüm vitaminler, kalsiyum, magnezyum, çinko çok fazla miktarda ve bunlarda sağlıklı bir birey için özellikle beyin ve kemik gelişimi için oldukça önemli. Biz bu yüzden hiç sütü sevmeyen çocuklara diyoruz ki dondurmayı çok rahatlıkla yedirebilirsiniz. Hatta üşütüyor boğazı ağrıyor gibi durumlar olduğu belirtiliyor ama kışın da çocuğunuz sağlıklıysa çok rahatlıkla dondurma tüketebilirsiniz hiçbir sakınca yok" diye konuştu.

Sütü çok tüketmenin kırmızı et alımını da olumlu etkilediğini dile getiren Prof. Dr. Koluman, "Evlerimize daha fazla süt almak zorundayız ki kırmızı eti de ucuza alalım. Bizim sağılan hayvanlarımız kesime gitmesin süt biraz para etsin. Soframıza su yerine, çay yerine süt öneriyoruz. Çocuklarımız elinde süt şişeleriyle, süt kutularıyla gezsin" dedi.

TARIMDAN HABER