GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen “Adıyaman İlinde Yeşil Lojistik Yaklaşımıyla Süt Tedarik Lojistiği Modellemesi ve Planlanması Projesi" kapsamında İl Müdürlüğü tarafından üreticilere süt soğutma tankı ve süt sağım makinesi dağıtımı yapıldı. 

Proje kapsamında; süt üreticisine 100 adet süt sağım makinesi ve 6 adet süt toplama tankı teslim edildi. 

İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve yetiştiricilerimiz katıldı. Teslim töreninde İl Müdürü Kıyas, “Büyük bir felaket yaşayan İlimizde yetiştiricilik yapan vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyete ve yaralarına bir nebze merhem olabilmek amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle, vatandaşlarımıza çok düşük bir katkı bedeli karşılığında süt sağım makinesi ve süt soğutma tankı dağıtımını gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Depremzede çiftçiye yüzde 90 hibeli yem kırma ve yem ezme makinesi desteği! Depremzede çiftçiye yüzde 90 hibeli yem kırma ve yem ezme makinesi desteği!

Yetiştiricilerimizin daha kolay ve hijyenik şartlarda üretim yaparak sağlıklı gıdanın insanlarımıza ulaşması konusunda katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.