Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatını 14,65 liraya çıkardı! Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatını 14,65 liraya çıkardı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Adıyaman’da Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yaptı. Kirişçi, Adıyaman'da yıkılan ahır ve ağıllar ile telef olan hayvanlar konusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, telef olan büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısını açıkladı.

DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLDE TELEF OLAN TOPLAM HAYVAN SAYISI VE YEM İHTİYACI OLAN HAYVAN SAYISI NE KADAR?

Bakan Kirişçi, Adıyaman’da köy yollarının açılmasıyla yıkılan ahır sayısının 1401’e çıktığını belirterek, telef olan büyükbaş hayvan sayısının 2 bin 54, küçükbaş hayvan sayısının ise 16 bin 905'e yükseldiğini bildirdi. 559 kanatlının telef olduğunu ve 957 arı kovanının da bu hasar gördüğünü dile getiren Kirişçi, hala erişilmemiş ağıllar bulunduğunu belirtti. Adıyaman’da toplamda 1824 ton yem dağıtıldığını ifade eden Kirişçi, ancak bölgedeki depremzede yetiştiricilerin ihtiyaç duyduğu toplam yem miktarı ile ilgili bir bilgi vermedi.

Kirişçi, önceki gün Malatya’da yaptığı açıklamada ise Malatya'da yıkılan ve ağır hasarlı küçükbaş ve büyükbaş işletme sayısının 1462, telef olan yani ölen büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının ise 7 bin 219 olduğunu açıklamıştı.

BAKANLIĞIN ACİL OLARAK 11 İLDE SAYIM YAPMASI GEREKİYOR!

11 ilde hasar gören ağıllar ile hayvan sayısı tam bilinmediği için bölgeye gönderilen yem miktarının ihtiyacı karşılayıp karşılamadığı da bilinmiyor. Bakan Kirişçi, il bazında telef olan hayvan sayısı ile hasar gören ağıllarla ilgili veriler açıklasa da 11 ilde depremden etkilenen toplam işletme ve hayvan sayısı ile ilgili bir veri açıklanmadı.