Tunceli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı DAP Bölge İdaresi Başkanlığının desteklediği 2021 Yılı "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programına" alınan ‘Sağlıklı Süt Üretelim Projesi' çerçevesinde üreticilere 100 adet Çift Sağım Kuru Tip Seyyar Süt Sağım Makinesi ve 25 adet 100 Lt’lik Süt Soğutma Tankı dağıtımı yapıldı.

Proje toplam tutarı 541.400,00 TL olup DAP idaresi Başkanlığı desteği 421.200,00 TL - Çiftçi katkı Payı 120.200,00 TL olarak gerçekleşti. Dağıtım törenine katılan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan yapmış olduğu konuşmada şunları kaydetti:

"Biz Tunceli'nin doğal güzelliklerinin yanı sıra Tunceli'yi tarım ve turizm kenti yapmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda da Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Bakanlıklarımızın desteği ile arkadaşlarımız, çiftçilerimiz, söz yerindeyse hepimiz gayretle çalışmaya devam ediyoruz. 100 üreticimize süt sağım makinesi, soğutma tankı teslimlerini gerçekleştiriyoruz. İnşallah bugün burada yapacağımız teslimat ile birlikte üreticilerimiz daha rahat daha konforlu çalışma ortamına sahip olacaklar.

Tarım kenti olma yolunda sulama projelerimiz, İl Özel İdaremiz, DAP İdaremiz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Orman İl Müdürlüğümüz bu noktada çalışmaya gayretle devam ediyorlar, bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve DAP İdaresi Başkanlığına ve projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum"

Ayrıca Dağıtım Töreninde konuşan İl Müdürü Orhan Kaya, “Projemiz sayesinde üreticilerimize dağıtılan süt sağım makineleri ile; hayvancılık işletmelerimizde süt sağımının daha kısa sürede tamamlanması, iş gücünün azalması ve elde edilen sütün kaliteli, temiz ve hijyenik olması sağlanacaktır. Bu kapsamda bizlere sürekli desteklerini sunan Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, Tunceli Valimize, DAP İdaresi Başkanlığına ve projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor, Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.