TARIMDAN HABER ÖZEL / Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, bugün toplanacak. Gıda Komitesinin ana gündem maddesini süt fiyatları oluşturacak. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, dün üretici ve sanayici temsilcilerinin aktardıkları sorunları Gıda Komitesine taşıyacak.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre dün yapılan toplantıda üretici ve sanayici temsilcilerinin yaşanan sorunlara yönelik görüşlerini aktardıkları ve bütün bu konuların bugün yapılacak olan Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinde görüşüleceğini kaydetti.

Bütün gözler bugün yapılacak Gıda Komitesi toplantısına çevrilirken, Komitenin ardından Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt fiyatlarını görüşmek üzere yönetim kurulunu toplantıya çağırabileceği kaydediliyor.

SÜT ÜRETİCİSİNİ BİTİRMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR! 

Üretici sahada ciddi bir krizle boğuşurken, süt fiyatlarını belirlemek için toplantı üstüne toplantı yapılması manidar bulunuyor. Sanayici raflardaki süt fiyatlarını istediği gibi artırırken, üreticinin ürettiği sütün fiyatının belirlenmesi için önce Tarım Bakanlığında ardından Gıda Komitesi’nde ve nihayetinde Ulusal Süt Konseyi’nde toplantı yapılması, Türkiye’de üretimin nasıl cezalandırıldığını gözler önüne seriyor.