Tarım Kredi Kooperatiflerinde 3 yıldır hukuksuz bir şekilde görev yapan Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ı rahatlatan haber. Sözcü gazetesinde Saygı Öztürk imzalı yayınlanan haberde, gündeme getirilen iddiaların doğru olmaması, son günlerde sıkıntılı günler geçiren Poyraz’ı bir hayli rahatlattı. 

10 İŞTİRAKTEN MAAŞ ALDIĞI İDDİA EDİLDİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın iddialarına yer verilen ‘Müdüre 11 maaş danışmanına 5 maaş’ başlıklı haberde, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın maaşının dışında 10 iştirakte daha yönetim kurulu başkanlığı yaptığı ve buralardan da maaş aldığı iddia edildi.

MEVZUATA GÖRE GENEL MÜDÜR SADECE BİR İŞTİRAKTEN HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALABİLİYOR

Ancak Tarım Kredi Kooperatiflerinin mevzuatına göre, Genel Müdür ortaklık sermayesi yüzde 50’nin üstündeki iştiraklerin sadece birinden huzur hakkı ücreti alabiliyor. Yani Genel Müdür 10 iştirakte Yönetim Kurulu başkanlığı da yapsa bu iştiraklerin sadece birinden huzur hakkı ücreti alıyor, diğer iştiraklerden alamıyor. Bundan dolayı Poyraz, sadece Gübretaş’tan huzur hakkı ücreti alıyor, haberde geçen diğer iştiraklerden huzur hakkı ücreti alamıyor. 

Fahrettin Poyraz, hodri meydan! TIKLAYIN


GÜBRETAŞ’IN DIŞINDA PERSONEL YARDIMLAŞMA VAKFINDAN DA HUZUR HAKKI ÜCRETİ ALIYOR

Tarım Kredi Kooperatifleri Personel Yardımlaşma Vakfı, iştiraklerden bağımsız olduğu için iştirakler için getirilen sadece bir yerden huzur hakkı ücreti alma hakkı burada geçerli değil. Bundan dolayı Tarım Kredi Kooperatifleri Personel Yardımlaşma Vakfı’nın da yönetim kurulu başkanlığını yapan Poyraz’ın buradan da huzur hakkı ücreti almasının önünde bir engel bulunmuyor. 

ASIL RAZİ GÖZDEN KAÇIRILIYOR!

Fahrettin Poyraz’ın 10 iştirakten ücret aldığına yönelik doğru olmayan haberlerle eli rahatlatılırken, asıl GÜBRETAŞ’ın İran’da ortağı olduğu RAZİ gözden kaçırılıyor. GÜBRETAŞ’ın RAZİ’de yüzde 48 ortaklığı bulunurken, RAZİ’nin yönetiminde de Gübretaş’tan üç isim bulunuyor. RAZİ’nin ortaklığı yüzde 50’nin altında bulunduğu için, yüzde 50’nin üstü iştirakler için getirilen 1 yerden huzur hakkı ücreti alma sınırlaması burası için geçerli değil. Bundan dolayı Gübretaş’tan huzur hakkı ücreti alan Fahrettin Poyraz’ın RAZİ’den de ne kadar huzur hakkı ücreti aldığı bilinmiyor. Ancak iddialara göre 7 ile 10 bin Euro arasında huzur hakkı ücreti aldığı iddia ediliyor. CHP Milletvekili Çetin Arık'ın iddiaları arasında RAZİ'nin ise bulunmaması asıl gerçeklerin nasıl göz ardı edildiğini gösteriyor. 

NE KADAR ÜCRET ALDIĞNDAN ZİYADE ALDIĞI HER BİR KURUŞ HUKUKSUZ!

Diğer yandan Fahrettin Poyraz’ın nereden ne kadar ücret ve huzur hakkı ücreti aldığından ziyade aldığı bütün ücret ve huzur hakkı ücretlerinin hukuksuz olması dikkat çekiyor. Fahrettin Poyraz’ın 2017 yılında bu görevine dönemin Yönetim Kurulu tarafından hukuksuz bir şekilde atandığı ortaya çıkarken, 3 yıldır bu görevini hukuksuz bir şekilde sürdürüyor. Türkiye’nin önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin aldığı bütün stratejik kararlar, Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atanması ve bu şekilde görev yapmasından dolayı tartışmalı duruma geliyor. '10 yerden maaş alınıyor' denilerek doğru olmayan bilgilerle yapılan haberlerle asıl skandal kamuoyundan kaçırılırken, bu doğru olmayan haberlele de Fahrettin Poyraz'ın eli rahatlatılıyor.