Uslu, seralarda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Ön tespitlerde yaklaşık 3 bin çiftçimize ait, 13 bin 200 dekar seranın selden zarar gördüğü anlaşıldı. Zarar gören tarım arazilerinin yaklaşık yarısında TARSİM sigortası bulunuyor. TARSİM sistemine dahil olmayan ya da bir şekilde sistemden faydalanamayan çiftçilerimize destek olacağız” ifadelerini kullandı.

BORÇLAR FAİZSİZ SİLİNECEK

Çiftçinin sonuna kadar yanında olacaklarını dile getiren Uslu, şunları ifade etti: "Antalya'da geçmiş afetlerde çiftçilerimize nasıl yardım ettiysek yine yardımı yapacağız, desteği vereceğiz. Öte yandan çiftçilerimizin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları faizsiz olarak ertelenecek. Çiftçilerimiz ve ziraat odalarımızla istişare ettik, piyasada asla ürün sıkıntısı olmayacak, tamamen zarar gören seralar da çiftçilerimiz hemen yeniden domatesi, biberi, salatalığı seralara dikiyorlar. Çiftçilerimiz hızlı aksiyon alıp, üretimlerine durmaksızın devam ediyorlar. Çiftçimizin her daim yanındayız, afetin etkisini silmek için her türlü çalışmayı yapıyoruz."

Buğday, arpa, mısır, ayçiçeği ve pamuk... Yeni destekleme modelinde hangi ürüne ne kadar destek verilecek? Buğday, arpa, mısır, ayçiçeği ve pamuk... Yeni destekleme modelinde hangi ürüne ne kadar destek verilecek?

"BÖLGEYE 80 MİLYON LİRA ÖDENEK GÖNDERİLDİ"

Atay Uslu, zarar gören 1200 aracın hasar tespitleri tamamlandığını ve kasko güvencesi olmayanlara tamirat desteği sağlayacağını kaydetti. Kumluca ve Finike ilçelerinde selden etkilenen 750 esnafın her birine 10'ar bin lira can suyu yardımında bulunduklarını hatırlatan Uslu, "Toplam zarar tespiti tamamlanınca, tablo ortaya çıkacak, hasarları imkanlarımız ölçüsünde gidereceğiz. Ticari zararlar için Ticaret Bakanlığımız ve TOBB Tarafından 80 milyon lira ödenek bölgemize gönderildi. Ticaret Bakanımız Mehmet Muş süreci yakinen takip ediyor, destekleri için teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.