Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce, Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek üreticilere fidan dağıtımı, Orman Fidanlık Şefliği içerisinde bulunan sera alanında 41 üreticiye bıttım fidanı dağıtımıyla başladı. Projenin 1. etabında 14 mahalledeki üreticilere 13 bin 155 adet bıttım fidanı dağıtıldı.

700 BİN BITTIM DAĞITILACAK

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Hayvancılık desteklerini yeniden revize ediyoruz! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Hayvancılık desteklerini yeniden revize ediyoruz!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, geçen yıl fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl da 700 bin bıttım, 200 bin zeytin ve 100 bin badem fidanı dağıtacaklarını söyledi.

HEDEF KENTTE GÖÇÜ ENGELLEMEK

Demirtaş devamında şunları kaydetti; "Mardin’imiz bir tarım kenti. Bu tarım kentinde Mezopotamya Ovası’nın verimli arazileri dışında dağlık kesimlerimde iki yıldan beri fidancılığın geliştirilmesiyle ilgili bir çalışmamız var. İnşallah kısmet olursa bu senede dağlık kesimde katma değeri yüksek ürünlerimizi yetiştirip bu memlekete üretmek istiyoruz. Yani üretici olmak istiyoruz. Hem üretelim diyoruz hem de kırsal kesimden kentte göçü engellemiş olalım. İşsizliğin azaltılmasında çok ciddi katkısının olacağını düşünüyorum. Biz bunları kırsal kesimde dağıtıp üretime başladıktan sonra özellikle Mardin’imizde işsizlikle ilgili bir problemin kalacağını düşünmüyorum. Hakikatten çok verimli arazilerin olduğunu görüyorum" dedi. Fidan üretimiyle kırsaldan kente göç de engellenecek