Tarım Bakanından açıklama! 2023 yılı buğday arpa prim desteği parça parça ödeniyor! Tarım Bakanından açıklama! 2023 yılı buğday arpa prim desteği parça parça ödeniyor!

Kırsal kalkınmanın gelişmesi, üreticilerin daha fazla gelir elde etmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’da üreticilere yüzde 75 hibe ile ceviz ve incir fidanı desteğinde bulundu.  Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiye yönelik çalışmalarını anlatan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta,

Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılından beri devam ettirdiği meyveciliği geliştirme projesinin fidan teslim töreninde biradayız. Bu sene, 150 bin adet meyve fidanının yüzde 75 ile üreticimizle buluşturuyoruz. Geçtiğimiz haftalarda zeytin fidanlarımızın teslimatını yapmıştık. Şimdi ceviz, badem, kestane, incir, Trabzon hurması, gibi değişik meyve türlerinden oluşan 150 bin meyve fidanının teslimatını yapıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda 350 bin fidanı üreticimize teslim etmiştik Önümüzdeki yılda bu çalışmalara devam edeceğiz. İlçe Müdürlüğümüzün bizden ceviz ve kurutmalık incirin kırsal bölgelerde yaygınlaşması için yoğun talebi olmuştu. Akhisar’a özel bir çalışmayı yürüttük. Yüzde 75 ile 10 bin 260 ceviz, 3 bin 60 adet kurutmalık incir fidanını sizlere teslim ediyoruz” dedi.