Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan, İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş. Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı (UZZK) ortaklığında KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen “Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi"kapsamında 20 ilde geçekleştirilecek olan tanıtım ve tadım faaliyetlerinin ikincisini Samsun Piazza AVM'de gerçekleştirdi.

AVM'de yapılan tadım ve tanıtım etkinliğinde, Tüketicilere tadım uzmanları tarafından, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.

YAKLAŞIK 1100 TÜKETİCİYE TADIM VE TANITIM YAPILDI

Ülke genelinde Zeytinyağı kullanımı arttırmak için KOSGEB Başkanlığına proje hazırlanarak tadım ve tanıtım etkinlikleri düzenlediklerini kaydeden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, “Atatürk'ün Şehri Samsun'a zeytinyağını tanıtmak için geldik. İki gün boyunca tadım uzmanlarımız tarafından yaklaşık 1100 tüketiciye zeytinyağı tadım ve tanıtımımı gerçekleştirildi. Zeytinyağı üretimi son yıllarda artıyor. Son yedi yıl içerisinde 70 milyon civarında olan ağaç varlığımızı 180 milyona çıkarttık. Şu anda eski dönemlerde ürettiğimiz 150 bin ton civarında zeytinyağında iç piyasada tüketimimiz, son zamanlarda 1.5- 2 kg. civarında. Bu son dikilen fidanlarla birlikte önümüzdeki yıllarda yaklaşık 600 bin ton civarında zeytinyağı rekoltemiz olacak. Üretmek çok güzel bir şey ama bunun da karşılığının alınması lazım ki, bu ağaçlar yerinde kalsın. Bizim 1,5-2 kilo olan iç tüketimimizi, mutlaka 5-10 kilo arasına taşımamız gerekiyor. Projemiz kapsamında zeytinyağının tadım ve tanıtımını yapmak üzere 18 il daha dolaşacağız. 24 ay sürecek olan projemiz ile AVM'lerde Tüketicilere tadım uzmanları tarafından, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler vereceğiz. İnşallah hayırlı olur. Umarım tüketiciler bu kampanyamıza destek verir" ifadelerine yer verdi.

ZEYTİNYAĞI TANITIMINA DESTEK

“Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi" kapsamında Samsunda gerçekleştirilen Tadım ve Tanıtım Etkinliğine Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Aliyazıcı ve Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük katıldı.

Bir sonraki Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliği 26-27 Aralık'da Konya'da gerçekleştirilecek