Hatay/Dörtyol’da emniyet görevlilerinin bir şahsın deposunda yaptığı bir incelemede DNA barkodları sahte çok sayıda gübre ele geçirildi. Deposunda sahte gübre ele geçirilen vatandaşın adli sicil kaydının da kabarık olması dikkat çekti. Yetkililer, sahte gübre konusunda çiftçileri uyarırken, DNA barkod üzerinde bir gübrenin sahte olup olmadığının takibinin yapılabileceği kaydediliyor.

GÜBRE BAYİLERİNDEN GELEN ŞİKAYET ÜZERİNE OPERASYON YAPILDI

Hatay/Dörtyol’da sahte gübreye karşı yapılan operasyon, çiftçinin bu konuda ne kadar duyarlı olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bayilerden gelen bir şikayet üzerine Hatay/Dörtyol’da bir şahsın deposuna emniyet kuvvetlerince baskın yapıldı. Yapılan baskında yapılan aramalarda depoda 656 adet BİOSMART NPK 18-18-18+TE (25 KG.), 181 adet DUGAPOT 7-7-40+ME (25 KG) isimli gübrelerin DNA barkodlarının sahte olduğu tespit edildi. 196 adet DROGAN 16-8-24 (25 KG) isimli gübrenin DNA barkodlarının doğru olduğu ancak gübrenin bir şirketin deposunda görüldüğü anlaşıldı. Yine söz konusu depoda, 118 adet STOMP AQUA bitki koruma ilacının da ele geçirildi. Depo sahibi kişiyle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...