TARIMDAN HABER ÖZEL / 2019 yılında Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde çiftçilere kamyon üzerinde satışı gerçekleştirilen ve üzerinde bilindik bir markanın 'NP Gübresi’ ticari logosu bulunan gübre çuvalları ile ilgili gelen şikayet üzerine yapılan incelemede, çuvallardaki DNABandrol numaralarının daha önceden satışı yapılmış başka bir firmaya ait olduğu tespit edilerek, olay adli makamlara intikal etmişti.  

Yapılan soruşturma ve incelemenin ardından söz konusu DNABandrollerin sahte olarak üretildiği ve satılan taban gübresi çuvallarına yapıştırılarak, resmî evrak görüntüsü verilmeye çalışıldığının anlaşılması üzerine konu adli makamlara intikal etmişti.  

Tarım Bakanı, hayvancılıkta yeni destekleme modelini duyurdu Tarım Bakanı, hayvancılıkta yeni destekleme modelini duyurdu

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında, 'hileli hareketlerle çiftçinin aldatıldığı', 'satıcının lehine ise menfaat sağlandı' gerekçesiyle, yargılama süreci başlarken, 5 yıl süren dava geçtiğimiz aylarda sonuçlandı. 

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanığa 2 yıl 11 ay hapis ile ceza kararı verilirken, sanık avukatları tarafından yapılan istinaf başvurusu da Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından red edildi. Buna göre, çiftçiye sahte gübre satarak dolandırıcılık suçundan dolayı yargılanan sanıklar hakkındaki mahkumiyet kararı kesinleşmiş oldu.