Üreticiden 26 kalem tarımsal ürün alan ve sözleşmeli ekimini yaptırdığı şeker pancarı ve patates gibi ürünlerde ayni ve nakdi avans uygulamasını periyodik aralıklar ile ülkemizdeki uygulamalarla kıyas edilmeyecek miktarlarda yapan Konya Şeker, geçtiğimiz günlerde pancar üreticilerine dağıttığı 40 Milyon TL’ye yakın nakit avansının hemen ardından patates üreticisine de hasat öncesi masraflarını karşılayabilmeleri için bakım avansı verdi. 

Hasat öncesi yapılması gereken ve alınacak verim ile patatesin kalitesini etkileyen yabancı ot mücadelesi, boğaz dolumu, mantar hastalıkları ile mücadele gibi işler için üreticinin nakit ihtiyacının arttığı bir dönemde üreticilerini yine desteksiz bırakmayan Konya Şeker, 31 Temmuz Çarşamba günü avansları üreticilerin hesabına yatırdı.

Üreticilerine 6 bin dekarlık alanda sözleşmeli üretim yaptıran Konya Şeker, ekimini yaptırdığı patatesin tohumluklarını da doku kültürü ile ürettiği mini yumrulardan hastalıklardan ari olarak yetiştirip, ilk jenerasyon olarak üreticilerine tohum avansı olarak dağıtıyor.

Patates tarımında en büyük masraf kalemleri arasında yer alan tohum temini ve bakımda üreticisini yalnız bırakmayan Konya Şeker, üreticisine verdiği bu destek ile de Seydibey Dondurulmuş Parmak Patates Üretim Tesislerinde benzer tesislere göre çok daha düşük fireli üretim gerçekleştirebiliyor. 

KONYA ŞEKER ÜRETİCİYE 2 MİLYAR 266 MİLYON 378 BİN 458TL ÜRÜN BEDELİ ÖDEDİ

2018 yılında üreticiden 26 kalem tarımsal ürün alımı gerçekleştiren Konya Şeker, 50 bin üreticiye toplamda 2 Milyar 266 Milyon 378 Bin 458 TLürün bedeli ödemesi gerçekleştirdi.

Şeker pancarı ve patates gibi sözleşmeli ekim yaptırdığı ürünler için ayni ve nakdi avans ödemesi yapan ve ürün bedelinin büyük bir kısmını ürünü teslim almadan ödeyen Konya Şeker, diğer ürünlerde hasat döneminde yaptığı yüksek tonajlı alımlar ile üretici lehine fiyat regülasyonu da sağlıyor.

Bölgede yetişen ve ekonomik olarak yetiştirilebilecek ürünleri işleyebilecek üretim tesisleri yatırımlarını peyderpey gerçekleştiren Konya Şeker, yaptığı bu yatırımlar ile bir yandan bitkisel ve hayvansal üretime talep garantisi oluşturduğu ve alımını gerçekleştirdiği tüm ürün gruplarında üretim hacminin de artmasını sağlarken, diğer yandan da yüksek teknoloji ile hijyen şartlarında işlediği doğal ve sağlıklı ürünleri tüketicilerle buluşturuyor.