Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin’in başkanlığını yaptığı Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’nin 24 Temmuz’da yaptığı genel kurulda çoğunluk sağlanamadığı için ikinci genel kurul seçimleri 31 Temmuz’da yapıldı. Orman yangınlarından en fazla etkilenen ve yangının en şiddetli olduğu bir günde bu genel kurulun yapılması, arıcıların tepkisini çekerken, seçimlerin iptali yönünde gelen taleplerin de Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Birlik tarafından kabul görmediği ortaya çıktı. Orman yangınlarının ortasında yapılan genel kurula Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak’ın da katılması dikkat çekti. 

TAB BAŞKANI MAYBİR BAŞKANLIĞINI BIRAKTI

Muğla’da aynı tarihte yapılması gereken kooperatif seçimleri yangından dolayı iptal edilirken, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği genel kurulunun iptal edilmeyerek yapılması tepkilere neden oldu. Genel kurulda TAB Başkanı Ziya Şahin, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına yeniden aday olmazken, yerine Veli Türk liste çıkardı. Veli Türk’ün karşısına ise Bahattin Başpınar ayrı bir liste çıkardı. İki liste ile gidilen genel kurulda TAB Başkanı Ziya Şahin’in destek verdiği Veli Türk’ün listesini kazanırken, Bahattin Başpınar’ın listesi ise kabul edilen 520 oydan 185’ini alabildi. 

AFETTEN DOLAYI İPTAL EDİLMESİ İSTENDİ AMA KARŞILIK BULMADI

İddialara göre, orman yangınlarının yoğunluğundan dolayı genel kurulun yapılmasının doğru olmadığı, ortada bir felaketin yaşanmasından dolayı iptal edilmesi gerektiği ancak söz konusu bu taleplerin Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kabul görmediği kaydediliyor. Diğer yandan arıcıların da sahada olmasından dolayı seçimlere tam manasıyla bir katılımın sağlanamadığı ifade ediliyor.