Bahar aylarında tarım ve hayvancılık ile igili bir çok fuar düzenlenecek. Bu fuarların en önemlilerinden biri ise İzmir'in Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilecek.

KOSGEB destekli fuara ilişkin yeni geleşmeler yaşandı.

FUAR HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Ödemiş Ticaret Borsası öncülüğünde 18 – 21 NİSAN 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Ödemiş Tarım, Hayvancılık ve Makinaları Teknolojileri fuarı için hazırlıklar devam ediyor.

STAND AÇANA KOSGEB DESTEĞİ

Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A.Latif AKA,  EFR fuarcılık firması ile Ödemiş Kaymakamı Fatih AKSOY’ u makamında ziyaret etti. Fuar ayrıntısı üzerine Ödemiş Kaymakamı Fatih AKSOY ’a  bilgi aktarıldı. Ödemiş’te ilk defa kapalı alanda yapılacak olan Tarım Fuarı, Stant açmak isteyen firmalara KOSGEB desteği verileceği belirtildi.

AKA: TÜM PAYDAŞLARI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı A. Latif Aka: “Ödemiş başta olmak üzere, İzmir merkez ve ilçeleri, çevre il ve ilçelerde tarım ve hayvancılık sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirme hedefindeyiz. Hızla gelişen tarım ve hayvancılık teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren üretici ve tedarikçilere yeni ürünlerin tanıtılması, bölge çiftçilerinin yeni teknolojilerle modern tarıma geçmesi, ticari ilişkilerin kurulması, bölgeye yeni yatırımların yapılması hedeflenmektedir. Tarım ve hayvancılık sektöründe önde gelen kurum ve kuruluşlar, üreticilere ve çiftçilere fuar süresince sektöre yönelik panel ve söyleşilerle çözümler üretmeye çalışacaktır. Tarım ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilir kılınması, geliştirilmesi ve üretimin arttırılması yolunda firma ve üreticileri bir araya getirecektir. Ayrıca bölgemizin önemli sektörlerinden olan fidancılık – süs bitkileri faaliyet alanını da fuarımızın kapsaması hedeflemektedir. İlçe ekonomisine katkı sağlayacak, fuarımızın Bölgemize, Ödemiş’imize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.