Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Hayvancılık desteklerini yeniden revize ediyoruz! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Hayvancılık desteklerini yeniden revize ediyoruz!

Kocaeli  Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında,  Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Avluburun ve Ketenciler, İzmit İlçesi Akmeşe, Ortaburun ve Şahinler, Başiskele İlçesi Doğantepe ile Karamürsel İlçesi Fulacık Mahalleleri sınırlarında bulunan mera vasıflı taşınmazlara uygulanacak mera alanları için müdürlük tarafından  21 bin 450 Kg 20.20.0 gübresi alındı

Projenin Amacı

Projenin amacı, zayıf olan bitki örtüsünü güçlendirmek ve geliştirmek için meralara uygun gübrelerin atılmasıdır. 

Mera Islah ve Amenajman Projesi, hayvancılık sektörünün önemli bir parçası olan meraların daha verimli kullanılması için hayata geçirildi. Bu proje ile birlikte hayvanların otlatma alanlarının iyileştirilmesi ve meraların verimliliğinin artırılması hedeflenmektedir.

Mera Islah ve Amenajman Projeleri” nedir ?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Mera Islah ve Amenajman Projeleri” ile meraların bir taraftan verimleri arttırılmaya çalışılırken, diğer taraftan amenajman tedbirleri ile kullanım kapasiteleri geliştirilmeye ve buna bağlı olarak da hayvancılık faaliyetlerinin ekonomik hale getirilmesi amaçlanmaktadır.