Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bugün yaptığı açıklamada tarımsal destekleri sadeleştireceklerini belirterek, yağlı tohumlar ve buğday arpa, çavdar, yulaf gibi, hububat grubu başta olmak üzere stratejik ürünlerde çiftçinin mazot ve gübre ihtiyacının nakdi olarak değil ayni destek kapsamında karşılanacağını belirtti. 

ÇİFTÇİ SEVİNÇLE KARŞILADI!

Bakan Kirişçi’nin bu açıklamaları söz konusu ürünlerde gübre ve mazotun desteğinin tamamın devlet tarafından karşılanacağı şeklinde anlaşılırken, bu da çiftçide sevinçle karşılandı. Ancak Kirişçi’nin açıklamaları, 2016 yılında Milli Tarım Projesi kapsamında açıklanan ‘Mazotun yarısı devletten’ desteğini akıllara getirdi. 

ÇİFTÇİNİN GÜBRESİNİ MAZOTUNU BİZ KARŞILAYACAĞIZ AÇIKLAMASI İNŞALLAH MAZOTUN YARISINI BİZ KARŞILIYORUZ MESELESİNE DÖNMEZ!

Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çiftçinin gübresini mazotunu biz karşılayacağız açıklaması inşallah mazotun yarısını biz karşılıyoruz meselesine dönmez. Mazotun beşte biri bile karşılanmıyorken birileri mazotun yarısını biz karşılıyoruz hikayesini iyi işlemişlerdi” dedi. 

TOY-1