Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, tarımsal destekleri sadeleştirerek, gübre, mazot ve yem desteğinde yapılacak çalışmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Kirişçi, gübre, mazot ve yem desteğinin çiftçiye nakdi değil ayni olarak ve üretim döneminde verileceğini kaydetti. Kirişçi’nin açıklamaları sektörde ve çiftçide olumlu karşılanırken, detayların çiftçiyi mağdur etmeyecek şekilde biran önce açıklanması gerektiği kaydediliyor. 

ÇİFTÇİ İKİ AY SONRA EKİME BAŞLAYACAK GÜBRE MAZOTTA AYNİ DESTEKLER NE ZAMAN VE HANGİ KURUM ÜZERİNDEN VERİLECEK?

Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, çiftçinin iki ay sonra ekime başlayacağını belirterek, gübre ve mazot desteğinin ayni olarak nasıl ve hangi kurumlar üzerinden verileceğini, kafalarda en ufak bir kuşku kalmayacak şekilde en ince detayına kadar sade bir şekilde kamuoyuna duyurulması gerektiğini kaydetti.

GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ DEKARA NE KADAR VERİLECEK?

Diğer yandan gübre ve mazot desteğinin çiftçiye dekara ne kadar verileceğinin de önemli olduğunu kaydeden Toy, “Dekara kaç kilogram hesabıyla gübre ve kaç litre hesabıyla mazot verilecek?” dedi.

DAHA BUĞDAY PRİMLERİ ÖDENMEDİ BU AÇIKLAMA HİÇ KAFAMA YATMADI!

Toy, twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Kirişçi’nin açıklamalarının kafasına yatmadığını da belirterek, “Çiftçinin TMO’ya sattığı buğdayın 1000 TL’si bile henüz ödenmemişken bu açıklama kafama hiç yatmadı” değerlendirmesinde bulundu.

faik toy-4