Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak bir duyuru yayınlayarak, kültür mantarı üretimine verilecek hibe desteğinin detaylarını açıkladı. 

KÜLTÜR MANTARI ÜRETİMİNE HİBE DESTEĞİ

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kültür Mantarı üretimine hibe desteği duyurusu yaptı.

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında kültür mantarı üretimine yönelik yeni tesis, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve modernizasyonuna hibe desteği verilecek. Başvurular 09.12.2022 - 10.02.2023 tarihleri arasında veri giriş sisteminden yapılacak.

Başvuruyu aşağıdaki linkten yapabilirsiniz... 
https://hibedestek.tarimorman.gov.tr/Tarim/onlinebasvuru.aspx?tip=3

TİGEM tohumda kan kaybediyor! Sertifikalı tohumluk satış rakamları CİMER'den bile saklandı! TİGEM tohumda kan kaybediyor! Sertifikalı tohumluk satış rakamları CİMER'den bile saklandı!

KOMPOST HAZIRLAMA ÜNİTESİ YAPIMI HİBE DESTEĞİ KAPSAMINDA 

Mantar üretim tesisi için yapılacak kompost hazırlama ünitesi için kapasite artırımı ile teknoloji yenileme veya modernizasyonu hibe desteği kapsamında olacak. 

HANGİ SABİT YATIRIMLARA DESTEK VERİLECEK?

Kültür mantarı üretimine yönelik sabit yatırımlarda inşaat giderleri, ranza sistemi ısıtma ve soğutma için klimalar, havalandırma fanları, petekler, sisleme makinesi, elektrik ünitesi, su motor ve pompa düzeneği, termometreler, sabit raflar, paketleme ünitesi, dijital kantar ayrıca kültür mantarı yetiştiriciliğine yönelik sera yapımı ve gerekli makine ekipmanların alımı da hibe desteği kapsamında bulunuyor. 

KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN TÜM GERÇEK KİŞİLER BAŞVURU YAPABİLECEK

Mantar üretim tesisi için konusuna göre Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı, kamudan bağımsız tüzel kişiler ile kamu görevlisi olmayan tüm gerçek kişiler başvuruda bulunabilecekler.  

Başvuru yapılacak yer başvuru sahiplerine ait olabileceği gibi 5 yıl süreyle kiralanarak proje uygulamak mümkün olacak. 

B İŞ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEN PROJELERDE HİBE TUTARI 50 BİN İLE 1 MİLYON ARASINDA BULUNUYOR

B iş planı kapsamında değerlendirilen projelerin hibe esas tutarı 50.000 TL-1.000.000 TL arasında bulunuyor.  

Yapılacak yeni tesisler için 7 milyon TL’ye, kısmen yapılmış tesislerin tamamlanması için 5 milyon TL’ye, mevcut tesislerin kapasitelerinin artırılması veya teknolojilerinin yenilenerek modernizasyonu için 4 milyon TL’ye kadar proje hazırlanabilir.

Üreticiler teknik destek ve ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimine başvurabilirler.

mantar