Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KOP ile Akşehir’de küçükbaş hayvancılık gelişiyor projesi protokolü İlçe Tarım Müdürü Soner Kahraman ve KOP yetkilileri tarafından gerçekleştirildi.

Akşehir ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ;

İlçemizde, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ nın destekleri ile yürütülecek olan “KOP İLE AKŞEHİR’ DE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK GELİŞİYOR PROJESİ” protokolü imzalandı.

Konya Ovası Projesi'nin amacı nedir ?

Bölge halkının hayatlarına dokunarak bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmayı amaçlayan KOP İdaresi Başkanlığı, bölgemizin rekabet gücünü geliştirerek ekonomik ve sosyal yapıyı güçlendirmek ve vatandaşlarımızın refah düzeyini yükseltmeyi temel öncelikleri arasında görmektedir.

KOP kimin projesi?

Tarım makine ekipmanları hibe desteğinde önemli duyuru! Kazananların listesi askıya çıktı!   Tarım makine ekipmanları hibe desteğinde önemli duyuru! Kazananların listesi askıya çıktı!  

GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olma özelliğini taşıyan Konya Çumra Projesi kapsamında, Konya'nın su rüyasını gerçekleştirmek için DSİ tarafından uygulanmaya başlanan projelere “Konya Ovaları Projeleri”, kısaca “KOP” denilmiştir.

Hangi alanları kapsamaktadır ?

Konya, Aksaray, Karaman, Niğde, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir illerini kapsayan proje bölgesinin büyüklüğü 95.580 km2 ile Türkiye'nin %12,2'sine karşılık gelmektedir. 2018 yılı sonu itibarıyla bölge toplam nüfusu Türkiye nüfusunun %5,45'ini oluşturan 4.406.245 kişidir.