Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasabalarda ziyaretlerine devam ediyor. Niğde ilinde son hafta 40 yakın köye giden Gürer sulama suyunun çok ciddi soruna dönüştüğünü yerinde gördü. Köylerde göletler su seviyelerinin ciddi oranda düşmesi yanında tamamlanmayan göletlerde de incelemeler yaptı.

GÖLETLERE ÖDENEK YOK

Ulukışla ilçesi İmrahor göletinin yarım kalan inşaatından sonra Bor ilçesi Halaç köyünde, yapımına 2017 yılında başlanan ve 3 yıl içinde tamamlanarak 2020’de hizmete gireceği açıklanmasına rağmen, aradan geçen 4 yıl içinde halen yüzde 40’ler seviyesinde kalan gölet alanında köylülerle bir araya geldi. 

BAĞ, BAHÇE KURUDU…

Köydeki bahçelerinin ve tarlasının bu yıl etkisi olan kuraklık nedeniyle kuruduğunu anlatan bir köylü ise “Yandık, bittik biz. Kooperatife su parası ödemekten bıktık. Suyu olmayan yerlere gölet yapılıyor ama buraya ne hikmetse temeli atılan göleti bile tamamlamıyorlar. Eğer göletler, oya göre yapılıyorsa iktidara en çok oyu bu zamana kadar biz verdik. Biz üretip, kimseye muhtaç olmak istemiyoruz. Göletimizin yapılmasını ve üretim yapmayı istiyoruz. Biz devletimize, milletimize bağlı insanlarız. Neden seçim öncesi gelip oy için temel atıyorlar ve seçimden sonra bizi unutuyorlar” diyerek tepkilerini ile getiri. 

TEMELLER YARIM KALIYOR 

Köylülerin sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise iktidara çağrıda bulunarak, “Halaç köyünün tarım alanları gölet yapılmadığı için ve kuraklığına etkisiyle adeta kavrulmuş. Köylüler gölet istiyor,  tarım alanları su bekliyor. Kuraklık etkisi her geçen gün artıyor. Çok köy göletinde su bitmek üzere. Yeraltı suyuna yükleniliyor bu durumda yer altı su seviyesi de düşüyor” dedi. 

GÖLET BEKLEYEN ÇOK YER VAR 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İmrahor, Çanakçı, Güney, Maden, Horoz, Darboğaz, Karanlıkere, Himmetli gibi köyler gölet sorunları var. Darboğaz’da yıllardır yapılan göletten de randıman alınamadı. Kuraklık nedeni ile hububatta büyük sıkıntı yaşandı. Hâlihazırda çok yerde bağ bahçe su sorunu nedeni ile sıkıntı yaşıyor “ dedi.

SU PAHALI 

Kuraklık döneminde sulama suyunun öneminin bir kez daha arttığına işaret eden CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, elektrikle ve yeraltından çıkan suyun pahalı olması çiftçinin belini büktü. Su için kullandıkları elektrik faturası ödemekte zorluk çekiyorlar ifadelerini kullandı.

TMBM’DE GÜNDEME GETİRECEĞİM 

Gürer,  köye 14 km mesafede olan inşaatı yarım kalan Halaç Köy göletinin 186 metre uzunluğunda ve 42 metre yüksekliğinde yapılması planlandığını ancak 4 yıldır inşaatın tamamlanmadığına işaret ederek Halaç ve İmrahor da yarım bırakılan göletlerle ilgili olarak yetkili kurumların bir an önce harekete geçmesi için konuyu TBMM’de gündeme getireceğini de sözlerine ekledi.