Merhabahaber.com'un haberine göre, Türkiye'de tarımsal üretim denince akla gelen ilk şehir Konya oluyor. Hayvancılık ve tarımda çok ileride olan kentte on binlerce insan çiftçilik yapıyor. Tahıl ambarı olan Konya Ovası'nda buğday, arpa, ayçiçeği, mısır, yulaf başta olmak üzere çok çeşitli bitkilerin üretimi devam ediyor.

Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp! Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp!

KONYA TARIM FUARI 4-9 MART'TA

Durum böyle olunca kentte Türkiye'nin en büyük tarım fuarı düzenleniyor. Her yıl yüz binlerce insanın ziyaret ettiği Konya Tarım Fuarı bu yıl 4 Mart-9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.

Tarım fuarına dünyaca ünlü traktör markaları katılıyor. Binlerce traktör fuarda satılıyor ve her yıl yeni rekor kırılıyor.

Konyalı çiftçilerin ilgi gösterdiği dev traktörlerin satışı ise fuar haricinde de devam ediyor. Son olarak Konyalı bir çiftçi dev traktör satın aldı. John Deere 6R 250(300Hp) Ultimate Edition Command Pro modelini tercih eden isim dikkat çekti. Satışı John Deere Metosan Konya Bayisi gerçekleştirdi.  

Traktörün fiyatının ise yaklaşık olarak 10 milyon lira olduğu söyleniyor. Bahsi geçen traktör modelinin özellikleri ise saymakla bitmiyor.

10 MİLYON LİRALIK TRAKTÖRÜN ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR

John Deere 6R 250(300Hp) özellikleri şu şekilde:

-300 beygir nominal güç

-Benzersiz güç yoğunluğu teknolojisi

-750 saatlik uzun yağ değiştirme aralığı

-6.8 litre powertech motor

-Seri turboşarjlar

-Gelişmiş çift kavrama teknolojisi

-Konforlu iç kabin

-Yeni command pro kumanda kolu

-Gece çalışmak isteyenler için yoğun aydınlatma sistemi

-Yaygın servis ağı

-Kolay bulunabilir yedek parça