Anadoludabugun.com.tr'nin haberine göre, yaşanan olaylar üzerine bir açıklama yapan Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, sağdığı inekten üreticinin menfaat sağlaması gerektiğini belirterek, “Yıllardır biz bunun mücadelesini veriyoruz. Sanayicinin emrindeki bir yapıdan üreticiye fayda gelmez. Bunu bütün üretici artık bilmek zorunda. Burası bir hukuk devleti. Şunu üreticimiz çok iyi bilsin. Üreticimizin haklarını ve hukukunu gerek masada gerek sahada bu şekliyle her zaman savunduk, savunmaya da devam edeceğiz.” dedi.

süt-4

KONYA'DA SON 1 YILDA 2 BİN SÜT ÜRETİCİSİ ÜRETİMİ BIRAKTI

Konya gibi süt üretiminde birinci olan bir ilde son bir yılda 2 bin üreticinin üretimi bıraktığını kaydeden Yıldız, şunları kaydetti: “Artık geldiğimiz noktada şunun herkes bilincinde olsun. Üretim bitiyor diyoruz. Konya gibi süt üretiminde birinci olan bir ilden bahsediyoruz. 2000 üreticimiz bir yıl içinde üretimden çıkmış. Resmi rakamlarla %37 Konya’da üretilen süt azalmış. İnekler kesmeye gidiyor. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Yarın insanlar bizim anlatmaya çalıştığımızı şu şekliyle mi görmek istiyorlar? Bugün 9 liraydı bu üreticiye reva görmeyen çok görenler yarın 10 TL’ye bu sütü bulamayacaklar. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Bugünkü yaşanan olaylarla ilgili tekrar şunu söylüyoruz. Burası bir hukuk devleti. Biz üreticimizin hakkını bugün olduğu gibi hem sahada hem masada hem de hukuken her ortamda savunduk, savunmaya devam edeceğiz”

yaylapınar

YAYLAPINAR TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ İDDİALARI YALANLADI!

Diğer yandan Ereglihaberleri.com'un haberine göre, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız'ın birlik süt toplama aracının önünün kesildiği ve şoförün darp edildiğine yönelik iddialarına Yaylapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve adı geçen süt üreticisi Mustafa Kahraman tarafından açıklama yapıldı.

Kendi bilgisi dışında Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından sütü alınmak üzere çiftliğine süt toplama aracı gönderildiğini belirten üretici Mustafa Kahraman, Başkan Edip Yıldız tarafından ortaya atılan iddiaları yalanladı.

DAMIZLIK BİRLİĞİNE ÜYEYİM AMA SÜTÜMÜ VERMİYORUM

Kahraman yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Meram Yaylapınar Mahallesi'nde süt üreticisiyim. Ben damızlık sığır yetiştiricileri birliğine hiç süt vermedim. Damızlık birliğinin süt toplama aracının şoförüne Mustafa Kahraman'ın sütünü al demişler. Gelen aracın şoförüne "Sen ne yapıyorsun" dedim. Oda süt almaya geldiğini söyledi. Damızlık birliğine üyeyim ama birliğe sütümü vermiyorum.

BENİ HEM İCRAYA VERDİLER HEM DE SÜTÜMÜ ALMAYA GELDİLER!

Yaylapınar Kooperatifi açıldığından bu yana sütümü buraya veriyorum. Damızlık Birliği ile problem yaşamayan yok. Ben de yaşadım. Aidat borcumdan dolayı beni icraya verdiler. Hesaplarımı dondurdular. Paramı çekemedim. Hesaplarımı bloke ettiler. 4.800 liralık borcumu 7.500 lira olarak ödedim. Beni hem icraya verdiler hem de sütümü almaya geldiler. Ben size süt vermem dedim. Şoför de bana buradan süt almam yönünde bana emir verdiler, bu yüzden geldim dedi. Sonrasında Yaylapınar kooperatifini aradım. Aracı durdurup şoförü darp etmemiz söz konusu değil. Zaten bununla ilgili kamera görüntüleri var. Olay benim çiftliğimde oluyor. Başkan başka bir işletmede şov yapıyor. Söylediği iddialar tamamen gerçek dışıdır" dedi.