Merhabahaber.com’un haberine göre, çiftçinin dört gözle beklediği buğday ve arpa alım fiyatı açıklandı. Yeni rakam, beklentinin altında kaldı. Ağır girdi maliyeti altında ezilen üreticiler yeni taban fiyatına ateş püskürürken, Konya'da fiyatın iyi olduğunu, beklentiyi karşıladığını söyleyen tek isim KTB Başkanı Hüseyin Çevik oldu.

KONYA ÇİFTÇİSİ: AKLIMIZLA DALGA GEÇİLDİ!

Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü

Açıklanan yeni fiyat, tarımsal üretimin başkenti  Konya'da büyük tepkilere neden oldu.  Konya'da çiftçilerin beklentisi en az 14-15 TL'idi. Üreticiler, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yaparak, açıklanan fiyata resmen ateş püskürdü. Birçok çiftçi, “Aklımız ile dalga geçildi. Böyle fiyat mı olur? Girdi maliyetlerindeki artışa bakın bir de açıklanan hububat alım fiyatlarına. Yazıklar olsun” dedi.

BAŞKAN ÇEVİK: PİYASA BEKLENTİLERİYLE UYUMLU!

Konya'da fiyatların piyasa beklentisiyle uyumlu olduğunu söyleyen tek isim ise Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik oldu. Çevik, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Çevik, paylaşımında şunları belirtti: “Piyasa beklentileriyle uyumlu açıklanan TMO alım fiyatları ve üretiminin sürdürülebilirliği için fark ödemesi desteğini buğdayda ton başına 1000 TL'den 1.750TL'ye çıkararak üreticilerin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız İbrahim Yumaklı'ya teşekkür ederim.”

Hüseyinçevik