Konya'da Su Ürünleri Avlanma Yasağı kapsamında Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, iç sularda denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Çumra Apa Baraj gölünde kaçak avcılığa yönelik yapılan denetimde, yaklaşık 2500 metre sahipsiz ağ gölden temizlenerek ağda canlı bulunan balık ve kerevit gibi su ürünleri suya geri iade edildi.

Ulusal Süt Konseyi, Ocak ayı yem fiyatlarını açıkladı! Saman fiyatı düştü, yonca fiyatı arttı! Ulusal Süt Konseyi, Ocak ayı yem fiyatlarını açıkladı! Saman fiyatı düştü, yonca fiyatı arttı!

Su ürünleri av yasağı, 15 Mart tarihi itibariyle başlamış olup 15 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Bu dönemde tüm su ürünleri avcılık faaliyetleri (Ticari, Amatör) yasak olup yasağın amacı üreme dönemine giren balık stoklarını korumak ve gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra özellikle bu sektörden geçimini sağlayan ticari balıkçıların ve tüketicilerin korunmasıdır.

Su ürünleri avcılık yasağı ile amaçlanan , su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, su ürünleri üretimini arttırmak, ekonomik türleri geliştirmek, su ürünleri kaynaklarının daha akılcı yönetilmesini sağlamayı hedeflemektir. Ticari ve amatör balıkçıların herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmamaları açısından yasaklara uymaları, uymayan kişileri uyarmaları ve ilgili kurumlara bildirmeleri stoklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önem arz etmektedir.