Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildi! Gübre piyasası yüzde 14 büyüdü! Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildi! Gübre piyasası yüzde 14 büyüdü!

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, kendi dönemini başarılı göstermek için büyük bir skandala imza attı. Tarım sektöründe yaşanan temel sorunlara bir çözüm üretemeyen Kirişçi’nin Bakanlıkta daha önce yapılmış çalışmaları bile kendi döneminde ilk kez yapılıyormuş gibi göstermeye çalışması, “Cumhurbaşkanının karşısında böyle prim yapmaya çalışıyor” şeklinde değerlendirildi.

Tarımın dijitalleşmesi için ‘tarım cebimde’ uygulaması dün Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin tanıtımıyla hayata geçirildi. Kirişçi, tarım cebimde uygulamasının dijitalleşme konusunda ilk kez yapılan bir çalışma olduğunu ve bir devrim olarak değerlendirdi. Ancak Bekir Pakdemirli döneminde yine dijitalleşme kapsamında hayata geçirilen ve Tarım Cebimde uygulamasından daha kapsamlı olan E-Tarım uygulamasını yok sayması ise manidar bulundu.

tarım dijitalleşme

E-TARIM’A NE OLDU?

Tarımda dijitalleşme çalışması Bekir Pakdemirli döneminde başlatılırken, bu kapsamda 2020 yılında 2 milyon lira harcanarak yaptırılan E-Tarım uygulaması hayata geçirilmişti. E-Tarım uygulamasının tanıtımı 8 Temmuz 2020 yılında Bekir Pakdemirli tarafından yapılarak hizmete alınmıştı. E-Tarım uygulaması, Tarım Cebimde uygulamasından daha kapsamlı olmasına rağmen, bu uygulama Kirişçi döneminde sessiz sedasız çöpe atıldı.

tarim dijitalleşme1

E-TARIM’LA 138 HİZMET TEK ÇATI ALTINA TOPLANMIŞTI!

E-Tarım uygulaması ile başta çiftçiler olmak üzere, tüm vatandaşlara bakanlıkla olan iş ve işlemlerini daha kısa sürede, il ve ilçe müdürlüklerine gitmeden tamamen evraksız şekilde online yapabilme imkanı getirilmişti. E-Tarım uygulamasında çiftçilerin hizmet alabileceği 88 modül, vatandaş ve firmaların için ise 50 olmak üzere toplam 138 modül bulunuyordu.  

tarım dijitalleşme1-1

KİRİŞÇİ E-TARIM UYGULAMASINI TAMAMEN YOK SAYDI!

Kirişçi, Tarım Cebimde uygulamasının tanıtım toplantısında, E-Tarım uygulamasının akıbeti ile ilgili hiçbir bilgi vermezken, dijitalleşme çalışmasının Tarım Cebimde uygulaması ile kendi döneminde ilk kez yapıldığını ve bunu da bir devrim olarak nitelendirmesi şaşkınlıkla karşılandı.

e tarım

tarım cebimde

MÜKERRER ÇALIŞMALARLA BAKANLIK KAYNAKLARI HEBA EDİLİYOR!

Bakan Kirişçi’nin dijitalleşme konusunda kendisinden önceki dönem yapılan kapsamlı çalışmayı bir tarafa bırakarak, sıfırdan bir çalışma yaptırması ve bu çalışmanın da ilk kez kendisi döneminde yapıldığını açıklaması Kirişçi’nin çelişkisini ortaya koyarken, Bakanlık kaynaklarının da kendi siyasi çıkarları için nasıl heba edildiğini gözler önüne serdi.