İlçede, safran yetiştiriciliğine 2018 yılında başlanmış, Isparta İl Tarım Orman Müdürlüğü ve Aksu Kaymakamlığı'nın teknik ve maddi destekleriyle son iki yıldır safran yetiştiriciliği ilgi duyulan bir yetiştiricilik oldu.

Meralarda 2023 yılı otlatma bedelleri belli oldu! Büyükbaştan 30 lira, küçükbaştan 3 lira alınacak! Meralarda 2023 yılı otlatma bedelleri belli oldu! Büyükbaştan 30 lira, küçükbaştan 3 lira alınacak!

Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aksu Halk Eğitim Merkezi ve Aile Destek Merkezi'nin koordine çalışmaları sonucu 2023 yılı mart ayından itibaren Aile Destek Merkezi'nde Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere teorik ve arazi şartlarında safran yetiştiriciliği kursu veriliyor. Açılan safran kursu ile kadın çiftçilere, safran bitkisi yetiştiriciliği, safran bitkisinin kullanım alanları, safran bitkisinin pazarlama olanakları ve safran bitkisinde yapılan teşhir ürün satımı konusunda dikkat edilecek hususlar anlatılıyor.

Mevcut safran yetiştiriciliği kursu alan kadın çiftçiler dışında safran yetiştirmek isteyen başka çiftçiler de olup, aynı kurumların ortaklaşa çalışmaları ile ilerleyen zaman içerisinde yeni safran yetiştiriciliği kursunun açılması planlanıyor. 

Aksu İlçesinde 2018 yılında bir çiftçinin 250m2 alanda başladığı safran yetiştiriciliği günümüzde 7 çiftçi ile 5 köyde 4 bin 500 m2 alanda yapılıyor.

Bu yıl yapılan yeni proje ve eğitimler sonucunda Aksu İlçesi'nde safran yetiştiriciliği yapan çiftçi alan miktarının artırılması planlanıyor.