Isparta'nın göle kıyısı olan Eğirdir ilçesi Sarıidris kasabasında yaşayan Mehmet Akif Akıncı'nın hayatı değişti. Akıncı, yapacak iş bulamayıncı köyünde önemli bir işe imza attı. 600 metrekarelik alanda öyle bir başarıya imza attı ki, gençlerin ağzı açık kaldı. Para kazanmak isteyenlerin adeta dudağı uçukladı. Emek verince nelerin başarıldığı ise Mehmet Akif tarafından bir kez daha dünya aleme gösterildi. 

Meralarda 2023 yılı otlatma bedelleri belli oldu! Büyükbaştan 30 lira, küçükbaştan 3 lira alınacak! Meralarda 2023 yılı otlatma bedelleri belli oldu! Büyükbaştan 30 lira, küçükbaştan 3 lira alınacak!

YILDI 1 MİLYON 400 BİN TL KAZANIYOR

Genç girişimci Mehmet Akif Akıncı, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris kasabasında yaşıyor. Akıncı, kasabada kurduğu 600 metrekarelik serada yetiştirdiği ürünler sayesinde yılda 1 milyon 400 bin TL kazanıyor.

YILDA 20 TON MANTAR

3 mevsim üretim yapabilen Akıncı, yılda tam 20 ton istiridye mantarı üretiyor. Kendi imkanları ile kurduğu küçük tesiste tek başına çalışarak mantar üreten Akıncı, üretim aşamasından ihracatına kadar işin her aşamasıyla ilgileniyor. Akıncı kuracağı yeni seralarla üretimini artırmayı hedefliyor.

BİRKAÇ YILDA BU HALE GELDİ

2016 yılında 5 tane çadırla üretime başladığını dile getiren Akıncı, "Pamuk atıklarından üretimi kendim yapıyorum. Sarıidris kasabasında kültür mantarının yanında çeşitlilik olsun diye istiridye mantarı üretimi gerçekleştiriyorum" dedi. Ürettiği ürünleri İstanbul ve Isparta'daki pazarlara gönderen Akıncı, mantarın kilosunu 70-80 TL arasında sattığını ifade etti.