Şeker, melas ve pancar posası... Tarım Bakanı Yumaklı'dan TÜRKŞEKER açıklaması! Şeker, melas ve pancar posası... Tarım Bakanı Yumaklı'dan TÜRKŞEKER açıklaması!

Ilgın Ziraat Odası Başkan adayı Müslüm Bahar, 4 Aralık’ta yapılan delege seçimlerinde birçok usulsüzlüklerin yapıldığını ve bununla ilgili olarak, Kaymakamlığa, Cumhuriyet Başsavcılığına, Konya Valiliğine, Tarım Bakanlığına ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel merkezine durumu anlatır başvurular yaptıklarını bildirdi.  

Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri dilekçe neticesinde, kuruma genel merkez tarafından 02.12.2022 tarihinde müfettiş gönderildiğini, gerekli inceleme ve araştırmaların yapıldığını dile getiren Balar, ayrıca Konya İdare Mahkemesine başvuruda bulunularak delege seçimlerinin iptali için dava açıldığını kaydetti.

TZOB BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR BASKIN SEÇİME ENGEL OLMADI!

Müfettiş raporu daha netleşmeden 2 Şubat’ta Meclis seçimlerinin yapılması için apar topar karar alındığını dile getiren Bahar, soruşturma ve müfettiş incelemesi devam ederken, bunun gölgesinde gerçekleştirilecek bir genel kurulun önüne geçmesi için TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ı göreve davet ettiklerini ancak bundan da bir sonuç alınamadığını ifade etti.

Bahar, Ilgın Ziraat Odası Meclis seçimlerine kendisinin ve yol arkadaşlarının yapılan haksızlıklara karşı geldiklerini göstermek için gitmeyeceklerini dile getirdi.