Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2022 üretim yılında hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği için askıya çıkarılan fark askı icmallerinin mahalleler ve il müdürlüğü web sayfasında yayınlandığını duyurdu. Askiya çıkarılan icmallerin 11 Mayıs 2023 tarihinden itibaren 5 günlük süre boyunca askıda kalacağı belirtildi.

Çiftçiye 5 kalemde 2,5 milyar lira destek ödemesi yapıldı! Çiftçiye 5 kalemde 2,5 milyar lira destek ödemesi yapıldı!

Başvuru için 5 iş günü

Üreticilerin mağdur olmaması için, il müdürlüğü web sayfasında veya mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılan icmallerdeki bilgilerin kontrol edilerek, herhangi bir yanlışlık tespit edilmesi halinde askı süresi içerisinde veya askı süresi sonrasındaki 5 iş günü içerisinde ilçe tarım ve orman müdürlüklerine başvurulması gerektiği vurgulandı.

Üreticilerin dikkatine

Askı süresince herhangi bir itiraz olmaması halinde icmallerdeki bilgilerin doğru kabul edileceği ve daha sonra yapılacak itirazların değerlendirmeye alınmayacağı da kaydedildi. Bu nedenle, üreticilerin askı süresince icmalleri kontrol etmesi ve gerekiyorsa itirazda bulunması önem arz etmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgilendirmelerin il müdürlüğü web sayfasında yer aldığı belirtildi.

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama ;

2022 Üretim Yılı Hububat, Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi Desteği 1.Fark Askı İcmalleri Mahallelerimizde ve İl Müdürlüğümüz web sayfasında 11.05.2023 tarihi itibariyle 5 (beş) gün süre ile askıya çıkartılmıştır.