SADETTİN İNAN - Eski Tarım Bakanlarından Bekir Pakdemirli'nin, kanuni sürenin dolmasını beklemeden BİM'e bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı ortaya çıktı. 

BU ATAMA 2020 YILINDA ÜSTÜ ÖRTÜLEN HİLELİ ET SATIŞINI AKILLARA GETİRDİ!

Pakdemirli’nin BİM Yönetim Kuruluna bağımsız üye olarak atanması, 2020 yılında uygulanan ucuz et projesinde bazı zincir marketlerin uyguladığı hile satışı tekrar gündeme getirdi.

ARALARINDA BİM'İN DE BULUNDUĞU BAZI ZİNCİR MARKETLERİN ESK'DAN ALDIKLARI KALİTELİ ETİN TAMAMINI VATANDAŞA SATMADIKLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Sözde vatandaşa eti ucuz tükettirmek için 2017’nin sonunda başlatılan ve 2019 yılına kadar belli aralıklarla uygulanan ucuz et projesinde, aralarında BİM’in de bulunduğu bazı zincir marketlerin ESK’dan aldıkları kaliteli etin tamamını vatandaşa satmadıkları ortaya çıkmıştı. Bakanlık müfettişleri, zincir marketlerin hileli et satışını 2020 yılında ortaya çıkarırken, dönemin Bakanı Pakdemirli, ucu zincir marketlere dokunacağı için soruşturmaya izin vermemişti.

HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE KONUNUN ÜSTÜ KAPATILMIŞTI

Hileli et satışında skandalın üstünü örtmek ve marketlere ceza kesmemek için daha sonra bir formül bulunmuş, söz konusu zincir marketler proje kapsamında satmadıkları eti kendi içlerinde indirim kampanyası yaparak satmışlardı.

PAKDEMİRLİ UCU ZİNCİR MARKETLERE DOKUNACAĞI İÇİN SORUŞTURMA AÇILMASINA İZİN VERMEMİŞTİ

Simit Sarayı’ndan 375 içeriğe erişim engeli! Simit Sarayı’ndan 375 içeriğe erişim engeli!

2020 yılında BİM’i hileli et satışından dolayı soruşturma açılmasına izin vermeyerek kurtaran Pakdemirli’nin bugün 3 yıllık kanuni süre bile beklenmeden BİM Yönetim Kuruluna bağımsız üye olarak atanması manidar bulundu.