Kursun ilk gününe İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ, Halk Eğitim Müdürü Kenan ÖZTÜRK,  Koyun-Keçi Birlik başkanı Mustafa GÜLKAYA ve Okul Müdürü Ayhan VURAL katıldı. Toplantıda konuşan İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ; şunları kaydetti:

KOYUN VE KEÇİ KÜLTÜRÜMÜZÜN TADI VE TUZU

Bizim kültürümüzde tarihimizde buğdayla koyun gerisi oyundur. Buğdayın anavatanı olan coğrafyamızda koyun ve keçi kültürümüzün tadı ve tuzudur. Bu felsefe ile hareket eden bakanlığımızda küçükbaşa ehemmiyetle yaklaşmaktadır. Dördüncüsü düzenlenen sürü yönetimi elemanı kursumuz ile hem size bir nebzede olsa destek sağlama imkanı sunulurken aynı zamanda hastalık vb. hususlarda güncel bilgiler veteriner hekimlerimiz tarafından aktarılmaktadır. Burada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum, hepinizi selam ve muhabbetle selamlıyor eğitimden maksimum derede istifade etmenizi temenni ediyorum” dedi. 

Eğitimde konuşan Halk Eğitim Müdürü Kenan ÖZTÜRK ; tarihten beri süregelen koyunculuğun önemine vurgu yaparken, sizler üretiyorsunuz ki bizler doyuyoruz, sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum, bizler sizler için buradayız, birlikte uyum içerisinde İl Müdürlüğümüze, bize bu güzel salonu kullanma imkanı veren okulumuza teşekkür ediyorum ifadelerinde bulundu. 

Koyun-Keçi yetiştiricileri birlik başkanı Mustafa GÜLKAYA’da; “Bende sizler gibi bu mesleği icra ediyorum. Devletimizin verdiği sürü yöneticisi desteğinde bir hususa dikkatiniz çekmek istiyorum, sürülerinizi birleştirmek suretiyle de çoban desteğinden faydalanma imkanınız var” ifadelerinde bulundu. 

İl Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekim Olgun YAZAR tarafından verilecek kursta; koyun ve keçi Yetiştiriciliği, Koyun-Keçi hastalıkları, Hayvan Islahı ve Çobanlık Mesleği hakkında bilinmesi gerekenler kuriyerlere aktarılacaktır. 13 gün devam edecek kursu başarıyla bitirenlere sertifika verilecektir.

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.