Kursun ilk gününe İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ, Halk Eğitim Müdürü Kenan ÖZTÜRK, Koyun-Keçi Birlik başkanı Mustafa GÜLKAYA ve Okul Müdürü Ayhan VURAL katıldı. Toplantıda konuşan İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ; şunları kaydetti:
KOYUN VE KEÇİ KÜLTÜRÜMÜZÜN TADI VE TUZU
“Bizim kültürümüzde tarihimizde buğdayla koyun gerisi oyundur. Buğdayın anavatanı olan coğrafyamızda koyun ve keçi kültürümüzün tadı ve tuzudur. Bu felsefe ile hareket eden bakanlığımızda küçükbaşa ehemmiyetle yaklaşmaktadır. Dördüncüsü düzenlenen sürü yönetimi elemanı kursumuz ile hem size bir nebzede olsa destek sağlama imkanı sunulurken aynı zamanda hastalık vb. hususlarda güncel bilgiler veteriner hekimlerimiz tarafından aktarılmaktadır. Burada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum, hepinizi selam ve muhabbetle selamlıyor eğitimden maksimum derede istifade etmenizi temenni ediyorum” dedi.
Koyun-Keçi yetiştiricileri birlik başkanı Mustafa GÜLKAYA’da; “Bende sizler gibi bu mesleği icra ediyorum. Devletimizin verdiği sürü yöneticisi desteğinde bir hususa dikkatiniz çekmek istiyorum, sürülerinizi birleştirmek suretiyle de çoban desteğinden faydalanma imkanınız var” ifadelerinde bulundu.
İl Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekim Olgun YAZAR tarafından verilecek kursta; koyun ve keçi Yetiştiriciliği, Koyun-Keçi hastalıkları, Hayvan Islahı ve Çobanlık Mesleği hakkında bilinmesi gerekenler kuriyerlere aktarılacaktır. 13 gün devam edecek kursu başarıyla bitirenlere sertifika verilecektir.
Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.
TARIMDANHABER
Sürü yönetimi demeyelim ceo diyelim yıllardır kullanılan çoban kelimesinin bir sakıncası mı var da sürü yöneticisi deniliyor.