Kurban Bayramı öncesinde hazırlıkların sürdüğü İstanbul'da 140 bini büyükbaş, 110 bini de küçükbaş olmak üzere yaklaşık 250 bin kurbanlığa ihtiyaç bulunduğu bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, “Megakent” İstanbul, 15 milyona yakın nüfusuyla Türkiye'de en çok kurban kesilen ve bu yıl da en çok kurbanlık ihtiyacının bulunduğu illerin başında geliyor.

19 BİN BÜYÜKBAŞ, 22 BİN 500 KÜÇÜKBAŞ

Geçen Kurban Bayramı'nda İstanbul'da 137 bin büyükbaş, 111 bin küçükbaş olmak üzere 248 bin civarında hayvan kesildi. Bu yıl ise 140 bini büyükbaş, 110 bini küçükbaş olmak üzere 250 bin civarı kurbanlığa ihtiyaç duyuluyor. İstanbul'daki çiftçilerin yetiştirdiği 19 bin büyükbaş, 22 bin 500 küçükbaş hayvan bayram için hazır bekletiliyor. Bunun yanı sıra, 120 bin büyükbaş, 90 bin civarında ise küçükbaş kurbanlığın satılmak üzere kente getirilmesi bekleniyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bayramın en iyi şekilde geçirilebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Eğitimden geçirilen, müdürlüğe bağlı 250 veteriner hekim ve hayvan sağlık teknisyeni sahada görev yapıyor. Bu kapsamda denetimlerini sürdüren ekipler, aynı zamanda kurban yerlerinin belirlenmesi için ilgili kurumlarla çalışmalara devam ediyor.

'HAYVAN GEÇİŞLERİ 9 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, bayramın sorunsuz şekilde geçmesi için gerekli olan tüm önlemleri aldıklarını, Kurban Bayramı bitene kadar sahada olacaklarını söyledi. Aygül, belirlenen şartların dışına çıkmak isteyenlere asla taviz vermeyeceklerini vurgularken, hayvanların geçişine 9 Eylül'den sonra izin vereceklerini de açıkladı. Geçen yıl 121 satış, 530 da kesim yeri belirlendiğini aktaran Aygül, “Muhtemelen bu yerlerin büyük kısmı yine aynı olacak. Vatandaşların kesim yerlerinde kurbanlarını kesmesi gerekiyor” dedi.

GAZETE HABERTÜRK