Tarım Kredi Holding’e üst düzey yönetici olarak Ergin İçenli’nin getirilmesi bekleniyordu. Ergin İçenli, holding binasında çalışacağı odanın duvar kâğıtlarını bile belirlerken, makam aracının dahi tahsis edildiği kaydediliyor. 

BAKAN ALBAYRAK BU ATAMAYA MÜDAHALE ETTİ

Ergin İçenli’nin Tarım Kredi Holding’de bugün yarın göreve başlaması beklenirken, kulislerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu atamaya müdahale ettiği ve İçenli’nin göreve başlamadan atamasının iptal edildiği ortaya çıktı. 

İÇENLİ, 2018'DE FABRİKALARA GEÇİLEN KIYAKLA GÜNDEME GELMİŞTİ 

Bilindiği üzere Ergin İçenli’nin ismi, 2018 yılında yapılan şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde Türkşeker Genel Müdürü iken fabrikaları alan firmalara yönelik yapılan kıyakla gündeme gelmişti. 

FABRİKALARIN SATIŞA KONU OLMAYAN TIRLAR DOLUSU DEĞERLİ MALZEMELERİ FİRMALARA VERİLMİŞTİ 

İçenli, Türkşeker Genel Müdürü iken özelleştirme ihalelerinde satışa konu olmayan ve Ankara’da merkez depoya gönderilen fabrikaların değerli malzemeleri tekrar fabrikaları satın alan firmalara gönderilmişti. Kamuoyunda bu olay büyük yankı uyandırırken, şeker fabrikalarını alan firmalara büyük bir kıyak olarak değerlendirilmişti. İçenli, bu kıyak iddialarının hemen arkasından Türkşeker Genel Müdürlüğü görevinden alınmıştı. 

GÖREVDEN ALINMASINDA ALBAYRAK ETKİLİ OLMUŞTU 

Türkşeker, özelleştirme kapsamında bulunurken, Özelleştirme İdaresi de Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı. Dolayısıyla İçenli’nin kıyak iddialarının hemen arkasından görevden alınmasında o dönem yine Bakan Albayrak’ın etkili olduğu gündeme gelmişti.

POYRAZ ÇOK İSTEDİĞİ ATAMAYI YAPAMADI

Kıyak iddialarından dolayı Bakan Albayrak tarafından görevden alınan bir ismin, Tarım Kredi Kooperatiflerinin 14 şirketinin bir arada toplandığı önemli bir holdinge Fahrettin Poyraz tarafından üst düzey yönetici olarak atanmak istenmesi dikkat çekti.